Pileet

Aika: 25.1.2003 klo17

Hyvät pileet olivat ja menivät :) Kiitos kaikille paikalle vaivautuneille :)

valokuviakin jäi todisteeksi muutama kappale.

Seuraavia täytteitä vohveleille ja tuulihatuille tuotiin:

TuojaAinekset
RiikkaVaahterasiirappia vohveleille
Ja maapähkinä voita myös, jos muistan.. (:
IetuMansikkahilloa (ja fløtemysostia jos löytyy), feta-kananmunatäyte ja kylmäsavustettua tofua
IetuLitra vaniljajäätelöä ja suklaapastillirouhetta kans :-)
JaniTuulihatuille jotakin kinkkupitoista täytettä :)
annetölkillisen persikoita, kasan kiiwejä ja vispautuvaa vaniljakastiketta
SantsuMikäli pääse tulemaan, tuon valkosipuli sulatejuustoa
Elina Voisin tuoda ainakin kermavaahtovärkit . ja jotain muuta mitä en ole keksinyt vielä :)
keem ja liinuaurajuustoista täytettä
perttusitruuna-ananastäyte
OutoxGarlic Thick'n Chunky Salsa
Pete & TeijaKatkaraputäytettä tai jotakin..
ElluTän reseptin täyte: http://www.vaahtokylpy.net/ruokajaviini/reseptit/281.shtml

Juhlien alkuosa vietettiin yllätyksellisesti Haukanniemen päässä olevalla nuotiopaikalla. Juhliin tulijoita odotti ulko-ovella lappu jossa käskettiin ottaa soihtu ja seurata tulta. Kaikki onnistuivat ulkotulia seuraamalla ja soihtujen valoistessa päästä nuotiopaikalle asti. Poikkeuksena tampereen jengi, joka kylläkin löysi perille, mutta ei ollut hoksannut sytyttää soihtujaan :-) Nuotiopaikalla nautimme lämmintä mehua kunnes yhtenä ryhmänä siirryimme Wilhelm Schildtin kadulle syömään ja saunomaan.

Sisätiloissa nautimme vohveleita ja tuulihattuja usealla erilaisella täytteellä. Hyviä olivat kaikki. Illan alkoholiannos nautittiin kakkuun upotettuna. Paikoin jopa turhankin väkevänä :-O Saunassakin käytiin lämmittelemässä ja terassilla vilvoittelemassa. Syömisen lomassa yritimme tunnistaa elokuvista ja tv-sarjoista siepattuja musiikkeja.

Soihdut

Miettiessäni kuinka tehdä soihtuja en löytänyt mitään kovin hyvää ohjeistusta joten tässä vielä käyttämäni aineet ja ohje vastaisen varalle.

Puuvillatrikoon revin vajaan 10cm levyisiksi riekaleiksi ja kiersin tiukasti soihtukeppien toiseen päähän. Trikookangas oli hyvä valinta koska se on hieman venyvää ja kiristyy jo itsestään hyvin kepin ympärille. Kankaan pysymisen varmistin ensin maalarinteipillä ja lopullisesti rautalangan pätkällä. Kangasta tuli yhteensä ehkä vajaan sentin paksuudelta kepin ympärille. Kangasta olisi saanut olla tuplasti koska nyt soihdut paloivat 10-20min ja enemmän olisi ollut tarpeen. Liian korkealle alueelle kangasta ei kannata laittaa koska liekki nousee turhankin suureksi.

Valmiit soihdut dippasin valopetrooliin. 10 soihtua imaisi litran valopetroolia parissa minuutissa. Enemmänkin olisi saattanut imeytyä pitemmällä aikavälillä. Puuhun valopetrolin imeyttäminen kestää kauan ja vaarana on että petrolia imeytyy kädensijaan saakka jolloin koko soihtu voi roihahtaa. Muutama soihtu roihahtikin aika reilusti sytytettäessä. Tästä selvisi dippaamalla soihdun lumihankeen ja sytyttämällä uudelleen. Kädensija kannattaisi tehdä metallista johon vain kiinnittäisi puisen pään, jonka ympärille on kääritty reilusti kangasta.

Soihtujen ja valopetroolin kanssa pitää olla erityisen tarkkana koska aina on vaarana sytyttää vaatteensa tai jotain muuta.

Vinkkejä vohvelien ja tuulihattujen täytteeksi

http://www.iki.fi/hazor/index
© Tommi Lahtonen ()<http://www.iki.fi/hazor/>
2003-01-26 16:47:51