Halloween hike 1.11.2014 kilpailukutsu

halloween

Pimeä ja pitkä pyhäinpäivänä jo viidennen kerran järjestettävä Halloween hike on mahdollisuutesi henkisten ja fyysisten rajojesi etsimiseen. Kävele, juokse tai maastopyöräile erittäin pitkä matka yhden päivän aikana. Tarjolla on matkoja reilusta maratonista aina 100 mailiin (n. 160 km) asti! Reitti kulkee mahdollisimman paljon polkuja pitkin mutta myös hiekkatiekärsimystä on tarjolla 😉

Kisaohje 2014

Halloween hike Facebookissa

Halloween hike vuonna 2013

Ajankohtaista

26.10.2014: Kisaohje

24.10.2014: Muutama valokuva reitin varrelta

22.10.2014: Tarkennuksia ja vastauksia joihinkin tulleisiin kysymyksiin:

Matkaa voi vaihtaa vielä tapahtuman aikana. Ensimmäiset 23 km ovat kaikille matkoille yhteiset, jonka jälkeen lyhin reitti erkanee muista. Seuraavaksi erkanee pisimmistä reiteistä 75 km reitti yhtyäkseen taas loppumatkasta 100 km reittiin. Pisin 160 km reitti erkanee 100 km reitistä vasta matkan loppupuolella.

Kaikille osallistujille jaetaan lähtöpaikalla reittikartta, joka koostuu useammasta A4-kokoisesta väritulosteesta. Tarkka mittakaava ilmoitetaan myöhemmin.

Peseytyminen on perinteisissä puusaunaolosuhteissa eli suihkua ei ole tarjolla mutta jääkylmä järvi ja saunan padassa lämmitettyä vettä 🙂 Tavallinen puusauna on lämmin koko sen ajan, kun väkeä on maastosta tulossa. Tarpeen mukaan pidetään erillisiä naisten ja miesten vuoroja esim. tasatunnein naiset ja puolelta miehet. Savusauna on lämmin suurimman ruuhkan aikaan ja toimii sekasaunana. Ottakaa uimapuvut mukaan.

Kisakeskusalueella tai sen aivan läheisyydessä Kulhanvuoressa voi telttailla jokamiehen oikeuksin.

Kimppakyytejä sumplitaan facebook-tapahtumassa. Jos et ole facebookissa mutta tarvitset kyydin esim. Jyväskylästä tapahtumapaikalle tai voit ottaa mukaasi kyytiläisiä niin lähetä postia Tommille (hazor@iki.fi).

Maalissa on oltava viimeistään sunnuntaina klo 18. Älkää ahnehtiko liian pitkää matkaa…

Valmiit reitit, ohje tarkistuspisteiden leimaamisesta ym. julkaistaan tapahtumaviikolla.

Aikataulu

Halloween hike järjestetään 1.11.2014. Tänä vuonna on käytössä liukuva lähtöaika klo 09 – 13. Maali on avoinna sunnuntaina klo 18 saakka. Juomapisteiden ja muiden järjestelyiden aikatauluista ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin.

Reitti ja matkat

Halloween hike kuljetaan tänä vuonna ympyräreittinä Saarijärven, Multian, Petäjäveden ja Uuraisten välisellä korkealla sijaitsevalla erämaa-alueella, joka kuuluu osittain Suomenselkään. Alueelta löytyy koko eteläisen Suomen korkein paikka Kiiskilänmäki. Reitin korkeuserot ovat hyvin maltillisia aiempiin vuosiin verrattuna.

Osallistujat saavat reittikartan ja reittikirjan, jossa selostetaan tarkemmin reittiä ja sille osuvia kohteita. Lisäksi suositellaan käytettäväksi GPS-laitetta reitillä pysymiseen. Gps:llä varustettu älypuhelin riittää hyvin. Reitti on periaatteessa täysin vapaavalintainen kunhan kulkee karttaan merkittyjen tarkistuspisteiden kautta. Karttaan on piirretty järjestäjän suosittelema kulkureitti. Reittijälki jaetaan myös GPS-laitteeseen sopivana GPX-tiedostona.

Reitti kulkee pitkin vaellusreittejä, luontopolkuja, metsäautoteitä ja teitä. Muutamat reitin varrella olevat erilliset polkukierrokset ovat erittäin haastavia tai mahdottomia pyöräillä ja niitä suositellaankin käveltäväksi ilman pyöriä. Näistä on erikseen maininnat reittikirjassa.

Tarkistuspisteiden määrä varmistuu lokakuun lopussa.

Keskeneräiset reitit:

Katso valmiit reitit kisaohjeesta

Reittien tarkat pituudet varmistuvat lokakuun loppupuolella juuri ennen tapahtumaa mutta tavoite on saada kunkin reitin pituus mahdollisimman lähelle listattua.

Osallistua voi jalkaisin, juosten tai pyöräillen.

Nähtävyydet

Reitille osuu useita hienoja luontokohteita, -polkuja ja -nähtävyyksiä:

Online-seuranta

Tapahtumassa on käytössä älypuhelimien käyttämiseen perustuva osallistujien seuranta. Osallistujat leimaavat itsensä tarkistuspisteillä älypuhelimillaan ja tieto tästä päivittyy suoraan seurantaan. Tarkempi ohje leimausjärjestelmästä tulee myöhemmin. Odotellessa voi ihmetellä vuoden 2013 ohjetta.

Huolto

Jokainen osallistuja vastaa omasta huollostaan. Ulkopuolista apua saa halutessaan käyttää mutta se ei ehkä ole tapahtuman hengen mukaista. Reitin varrella on järjestäjien puolesta 1-3 miehitettyä vesipistettä reitille osuvien lähteiden ja muiden mahdollisten vesipisteiden lisäksi. Reitille osuu useita laavuja ja nuotiopaikkoja joissa voi myös levähtää. Järjestäjien vesipisteet sijoitetaan tulipaikoille joten nuotion lämpöä on tarjolla 🙂

Ilmoittautuminen ja hinnat

Suositeltavaa on osallistua kaverin kera tai lyöttäytyä viimeistään lähtöpaikalla muiden samaa matkaa kulkevien joukkoon.

Hinnat

Hinta sisältää reittikartan, sanallisen reittiohjeen, reitin gpx-tiedoston omaan gps-laitteeseen, älypuhelinpohjaisen online-seurannan verkossa, saunan tapahtuman jälkeen, juottopalvelua reitin varrella ja mahdollisesti myös jotain syötävää.

Osallistujia ei ole vakuutettu. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Varmista, että vakuutuksesi korvaa mahdolliset rasitusvammat.

Osallistumismaksu maksetaan Jopa ryn tilille: FI67 1045 3000 4567 48. Käytä viitenumeroa: 2014 11016. Ilmoittautuminen on voimassa vasta osallistumismaksun maksamisen jälkeen.

Ilmoittautumislomake

Ilmoittautuneet

Lähtö- ja maali

Tapahtuman lähtö- ja maalipaikka on aivan Kulhanvuoren vieressä reitin pohjoisosassa (Kangasharjuntie, Multia, Finland). Paikalle ei ole erillistä kuljetusta mutta jos tarvitset kyydin Jyväskylästä tai Saarijärveltä niin ota yhteyttä järjestäjiin. Facebook-tapahtumassa voi järjestellä osallistujien keskinäisiä kimppakyytejä.

View Larger Map

Pakolliset varusteet

Mitä kevyempi reppu on niin sitä parempi ja helpompi on matkaa taittaa. Seuraavassa on listattu pakolliset selviytymisvarusteet kävelijöille ja juoksijoille:

Kävelijöiden pakollinen varuste:

Pyöräilijöiden varustelistaus on sama seuraavilla korjauksilla ja lisäyksillä:

Onnettomuuden sattuessa

Jos osallistujalle tapahtuu onnettomuus tapahtuman aikana on siitä ilmoitettava heti kilpailun järjestäjille. Osallistujia ei ole vakuutettu. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan.

Kaikilla osallistujilla on velvollisuus auttaa hätätilanteessa muita.

Vakavissa onnettomuuksissa on soitettava hätänumeroon 112.

Keskeyttäminen

Tapahtuman aikana päivystää raatotaksi, joka noutaa reitiltä loukkaantuneita tai uupuneita, jotka eivät enää kykene omin voimin jatkamaan matkaa.

Raatotaksia ei voi kutsua jos syynä on pelkästään “ei enää huvita”, “väsyttää”, “äitiä on ikävä” tai “jalat on märät”. Raatotaksi tulee vain jos on oikeasti niin pahoja ongelmia, että matkaa ei pysty jatkamaan. Jos et lähde matkaan tosissasi kulkemaan koko matkaa niin älä lähde ollenkaan.

Reittikirjaan merkitään parhaat oikaisureitit jos tuntuu, että aivan koko matkaa ei jaksa kulkea mutta kuitenkin kykenee omin jaloin palaamaan kisakeskukseen.

Tavarasäilytys

Varusteita voi jättää säilytykseen kisakeskukseen.

Peseytyminen ja muonitus

Osallistujat järjestävät itse tarvitsemansa muonan ja juoman. Maalissa pääsee peseytymään mökkisaunaolosuhteissa. Ruuhkaisimpaan aikaan käytössä on kaksi saunaa joista toinen on savusauna.

Järjestäjät tarjoavat juomapisteillä ja maalissa jotain pientä syötävää ja juotavaa.

Majoitus

Käytettävissä on muutama makuupaikka erämökistä. Paikkoja voi varata tapahtumaa edeltäväksi yöksi tai la-su-yöksi pientä maksua vastaan. Jos haluat mökkimajoitukseen tai muuten majoittua ihan lähellä kisapaikkaa niin ota yhteyttä järjestäjään (hazor@iki.fi).

Kulhanvuoren alueella noin kilometrin päässä on myös erittäin hyvää telttailualuetta ja nuotiopaikka. Laadukkaampia majoituspalveluja löytyy lähisedulta Saarijärven ja Jyväskylän tarjonnasta.

Lähiseudun majoituspaikkoja:

Palkinnot

Tärkein palkinto on itsensä voittaminen 😉 Nopeimmille tarjotaan mainetta ja kunniaa. Erillisiä palkintoja ei jaeta.

Tulokset

Tapahtuman tulokset ilmoitetaan Jopa Ryn www-sivulla mahdollisimman pian tapahtuman päättymisen jälkeen.

Yhteystiedot

Lisätietoja tapahtumasta antaa Tommi Lahtonen (hazor@eeme.li, +358 50 583 6044)

Mikä on Halloween hike

Halloween hike on haaste! Selviytymisprosentti on tällä hetkellä vain 77% eli joka neljäs joutuu jättämään matkan kesken. Huonolla säällä selviytymisprosentti on vain vähän yli 50%. Maratonin juokseminen on helppo homma verrattuna Halloween hikesta selviytymiseen huonossa syyssäässä…

Halloween hike on sukua mammuttimarssille, partiolaisten nahkaliljalle, 24 tunnin kävelytapahtumille ja sysimustalle satkulle. Harjoitteluksi suositellaan kaikkea mahdollista jalkojen liikuttelua: juoksua, kävelyä, sauvakävelyä ja maastopyöräilyä.

Tapahtumassa on tarkoitus ottaa hieman mittaa itsestään ja samalla tutustua johonkin vähemmän tunnettuun pitkään vaellusreittiin. Matka on pitkä ja vaatii osallistujilta sitkeyttä, kohtuullista kuntoa, henkistä kanttia ja erityisesti rentoa ja reipasta mieltä.

Hyvässä porukassa kulkiessa matka taittuu aivan huomaamatta. Oma vauhti on kuitenkin näin pitkällä matkalla aina se paras vauhti. Jokainen kulkee omaa vauhtiaan ja jos se sattuu yksiin muiden kanssa niin voi kulkea ryhmänä.

Kannattaa jo etukäteen sopia itselleen reissupari tai -ryhmä jossa kulkee koko matkan. Nopeimpien ei kannata hidastella ja odotella muita eikä hitaampien pinnistellä liian lujaa pysyäkseen nopeampien vauhdissa.

Edellisvuosien kulkuajat ja matkat:

Halloween hikea tukevat:

arctic_warriors_logo_rgb_nelio_300dpiOLVI_tynnyri_vari_6217