Rastileimaus kännykällä

Älykännykkää voi käyttää emit-kortin tapaan rastien leimaamiseen. Edellytyksenä on, että kännykällä voi selata www-sivuja. Kätevimmin leimaaminen toimii jos kännykässä on kamera ja QR-koodien lukemisen osaava sovellus.

Rekisteröinti

Rekisteröi joukkueesi kännykkääsi ennen lähtöä. Käytä rekisteröinnissä samaa nimeä kuin kuntorasteille ilmoittautuessasi.

http://rc.eeme.li/cgi/reg

Rekisteröinti

Rastileimaus

Rastileimauksen voi tehdä kahdella eri tavalla:

  1. Lukemalla QR-koodin kännykällä
  2. Kirjoittamalla QR-koodia vastaava tekstikoodi kännykällä WWW-lomakkeelle
  3. Lähdössä nollaleimaus ja maalissa maalileimaus tehdään tismalleen samalla tavalla kuin rastileimaukset

Rastilla käyminen todennetaan ensisijaisesti lukemalla kännykällä rastilla oleva ruutukoodi (QR-koodi) ja käymällä kännykän WWW-selaimella QR-koodista löytyneessä WWW-osoitteessa.

Lähtö

Jos QR-koodin lukeminen ei onnistu voi rastin QR-koodia vastaavan tarkistuskoodin kirjoittaa WWW-lomakkeelle myös käsin mutta tämä on paljon hitaampaa. Pimeässä ja sateessa QR-koodien lukeminen ei kuitenkaan aina onnistu. Tallenna kännykkäsi selaimen kirjanmerkkeihin osoite:

http://rc.eeme.li/cgi/rog

Online-tulokset

Online-tulokset näkyvät osoitteessa:

http://rc.eeme.li/cgi/rogm.cgi

QR-koodin lukeminen kännykällä

Useimmat vanhemmat nokian kännykät tukevat suoraan ruutukoodien (QR-koodi) lukemista. Kännykästä löytyy valmiina viivakoodilukija -sovellus, joka osaa lukea ruutukoodit. Muihin kännyköihin sopivan lukijaohjelman saa erikseen. Suositeltavia ohjelmia kännyköihin (lista on lainattu goqr.me-sivustolta):

Android-puhelimet:

IPhone:

Muut laitteet: