Tyhjä Joukko Pyhätunturilla 9-12.3.2000

Valokuvia Pyhän reissusta

Kompurassa autossa on uninen tunnelma. Tokkurainen Samuli ajaa silmä tarkkana koukeroisen Tomin pitäessä seuraa vierellä. Tuulisesta radiosta kuuluu konkreettista höpötystä.

Kirkas Micki on ainoana nohevista matkustajista keksinyt itselleen sopivaa perinteistä ajanvietettä. Pirullinen Pokemon-peli on vienyt hikisen Mickin mukanaan.

Löylyisä Tommi popsii kylmästä aromipussistaan suggestioherkän suunsa täyteen stimulantteja sipsejä. Hetki sitten hän unelmoi kesäreissusta laksatiivinen katse silmissään.

Patoutunut Tero kunnostautui lukemalla narskuvaa kirjaa. Välillä hän tarttui kuvottavaan kännykkäänsä näppäilläkseen empaattisia viestejä napiseville tuttavilleen.

Sukkela tuoremehu ja tervainen siideri kuuluivat kitisevän Pertun (alias Jussin) reissujuomasuosikkeihin. Iltaisin karskin saunan päätteeksi sama mies hauskuutti pukeutumalla vihlovaan Malibu-pyyhkeeseen.

Pornahtava Aira taisteli pinkeää tuulta vastaan tyylipuhtaalle Noitatunturille kavuttaessa. Kankea umpihankihiihto ei liioin lannistanut luumuisaa Sapapoa, joka kantoi koko hiihtoretken ajan ranskanpastillimaista reppua, johon oli tungettu kaikki kamerasta ja eväistä lähtien.

Kopean Tyhjän Joukon ruokailupuoli hoidettiin perjantai- ja lauantai-iltana tv:stä tutun ohjelman, mehukkaan kokkisodan malliin. Jo hyvissä ajoin oli sovittu, että kukin tyttömäinen osallistuja tuo mukanaan karhuisia ruoka-aineita parin kympin arvosta. Ja millaisia ruoka-aineita kehityskelpoisista pusseista ja kasseista paljastuikaan!

Perjantai-iltana repulsiivinen Tommi, pirtsakka Sapapo, venyvä Tero ja pimeä Aira valmistivat mitä paranormaaleista aineksista todellisen gourmet-aterian: sonnikasta kassleria, epämusikaalista kik-hernepataa ja jälkkäriksi kirpeää hedelmäsalaattia. Kokonaisarvosana: läpinäkyvä .

Lauantai-iltana vuorossa olivat pyyhkivä Isa, tunkeileva Merja, ahdasmielinen Tomi, vettähylkivä Samuli ja automaattinen Perttu. Vaikka riisi oli poltettu pohjaan, oli muu ruoka sitäkin flegmaattisempaa : varsinkin pikkusieluiset snapsit napsivat pisteet kotiin. Kokonaisarvosana: vihreänkukertava .

TJ:n kokkisodinta oli sen verran täyteläisen neitseellinen kokemus, että kyllä sitä varmaankin voi toistekin kokeilla!


http://hazor.iki.fi/tj/p/pyha2000/index.shtml
Tommi Lahtonen (hazor@iki.fi) 8.12.2006 20:57:00