Ananas con carne
- 400g jauhelihaa
- 4 sipulia
- 1 vihreä paprika
- 1 purjo
- 2 lehtisellerin vartta tai 1/2 juuriselleriä
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 1 lihaliemikuutio
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1-2 tl cayenne- tai chilipippuria
- suolaa
- 4-5 rkl öljyä
- 1 tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 1-2 tölkkiä ananasmurskaa
- Kuumenna oljy padassa ja ruskista lihaa ja sipulia kovalla
lammolla noin 10-15 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes neste on
haihtunut.
- Mausta suolalla ja chililla (kannattaa olla varovainen;) ja
puserra pataan valkosipulia. Kaada nesteeksi tomaatit liemineen ja
vahenna lampoa. Sekoita pataa silloin talloin. Kaada sekaan 1.5 dl
nestetta ja lisaa lihaliemikuutio.
- nostele pataan paprika, purjo ja selleri. Kaada joukkoon
ananasmurska ja pavut. Jos jatat ananasmurskan pois niin tuloksena
on tavallinen chili con carne.
- Tarjoa keitetyn riisin kera.
Hazor