Arabialainen maustekakku
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- 200 g margariinia
- 1 tl kaakaota
- 2 tl kanelia
- 1 tl muskottipahkinaa
- 1 tl van. sokeria
- 1 tl soodaa
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnajauhoja
- 2 dl kermaa
Kuorrutus
- 1 pkt tomusokeria
- 1-2 rkl kaakaota
- 1 rkl pikakahvia
- 50 g margariinia
- vetta tarvittaessa
- sulata margariini ja jaahdyta se.
- valmista kakkuvuoka voitelemalla ja jauhottamalla
- vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. (siis todellakin valkoiseksi vaahdoksi...)
- sekoita jauhoaineet (jauhot, mausteet ja nostattimet).
- lisaa jaahtynyt sula margariini.
- sekoita jauhoseos ja kerma pienina annoksina taikinaan.
- taikina vuokaan ja uuniin 180 asteen lampoon noin 30-40 minuutiksi.
- kuorrutuksen valmistuksessa kahvi ei ole pakollinen: sulata margariini, sekoita sokeri ja kaakao, lisaa sula margariini ja sekoita seosta niin kauan, etta seos on tasainen. kayta vetta tarvittaessa, jos seoksesta on tulossa liian paksua.
- kuorruta jaahtynyt kakku.
Kuten maustekakut yleensa tamakin paranee vanhetessaan, mutta harvoinpa se sailyy niin kauan. ;)
SannaQ