Kanelipata

Valitse liha huolella, ei läskiä ollenkaan (tämä on juhlaruoka).

Paloittele liha ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi. Paista kuumassa rasvassa melko ruskeaksi. Mausta 1kg naudanlihaa seuraavasti:

Vähennä/lisää mausteita makusi mukaan. MUTTA KANELIA EI MISSääN NIMESSä ENEMPää EIKä VäHEMPää!! Mausta vasta loppuruskistuksen aikana!!

Kun liha on tumman ruskeaa, kaada uunivuokaan kuumaa vettä, johon olet sulattanut pari lihaliemikuutiota. lisää 1tl suolaa liemeen, kaada lihat ja paistoliemi, laita uuniin 250 astetta, 1 tunti. Katso välillä ettei vesi lopu kesken..

KASTIKKEEN TEKO

Kun liha on hautunut tunnin, voit maistaa lientä. Jos maku on liian vahva mielestäsi, lisää tässä vaiheessa vettä. Kun makun on mieleinen, (muista, kuuluu olla tulista!!), ota kupillinen kylmää vettä, lisää 4rkl jauhoja, sekoita, lisää liemen joukkoon sekoittaen. Sekoita hitaasti ettei tule klimppejä!! Suurusta kastiketta n. 10 min hiljaisella tulella .. ja AVOT, kastike on valmis. Itse tykkään tehdä oikein tulista ja paksua kastiketta, mutta voit muutella sitä lisäämällä vettä makusi mukaan..

Tarjoa riisin kera.. hyvää myös keitetyn perunan kanssa!!

Anniina

http://hazor.iki.fi/reseptit/kanelipata/
© Tommi Lahtonen ()<https://hazor.iki.fi/>
2005-06-15 14:32:52