Kätevä kasvispiiras
- 400g valmista piirakkataikinaa (vaikka Sunnuntai -merkkistä)
- punainen paprika
- pari sipulia
- pieni purkki ananasmurskaa
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- tuoretta tilliä
- 100 g vähärasvaista juustoraastetta
- fetakuutioita, oliiveja, valkosipulia, oliiviöljyä ja oreganoa tai Apetina -fetapakkaus, jossa kaikki on samassa paketissa
- 2.5 dl kevyttä ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- rasvaa vuoan voiteluun
- pippuria
Valmistusohje
- sulata valmis taikina ja painele se sormin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
- pilko sipuli ja paprika ja kuullota ne pannulla oreganolla maustetussa oliiviöljyssä (jonka saa kätevästi fetapaketista)
- ota pannu liedeltä, lisää joukkoon ananasmurskaa maun mukaan (puolet pienestä purkista riittää)
- lisää myös oliivit (pilkottuna) ja aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
- liiskaa valkosipulit ja lisää täyteseokseen maun mukaan
- kippaa täyte vuokaan
- silppua päälle tilliä ja lisää fetakuutiot ja lopuksi juustoraastetta
- sekoita keskenään ruokakerma ja kananmunat ja mausta pippurilla, kippaa munaseos täytteen päälle
- paistetaan uunin alatasossa 225 asteessa 30-40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea ja taikina irtoaa vuoan reunoista
- Kannattaa valita vähärasvaisia aineita ettei piirakka ui rasvassa
Ietu