Katkarapupiirakka
Rahkavoitaikina
- 125g voita tai margariinia
- tl leivinjauhetta
- 2dl vehnäjauhoja
- 125g maitorahkaa
Nypi jauhot ja rasva murumaisiksi seokseksi. Lisää rahka. Pidä n. tunti viileässä. Kauli taikina levyksi ja aseta isohkoon rasvattuun vuokaan. Vuoka jääkappiin odottamaan täytettä.
Täyte 1
- 100g valkosipulituorejuustoa (Kevyt linja)
- 2 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 1/3 dl juustoraastetta
- 1-3tl chilikastiketta (Sweet chili sause)
- 1 sitruunan mehu
- caynnepippuria
Täyte 2
- 2/3 dl juustoraastetta
- 1dl hienonnettua tilliä
- 200g katkarapuja
Sekoita Täyte 1:en aineet keskenään. Sulata katkaravut ja valuta niistä vesi pois. Levitä Täyte 2:en ainekset vuokaan taikinan päälle. Kaada Täyte 1 vuokaan. Paistetaan 200 asteessa n. 25 min. Huom!!! Paksupohjaisen vuoan käyttäjille: Piirakka kypsä vasta kun täytteen pintaan ilmestynyt rusketusta.
Geisha