Keema - intialainen jauhelihapaistos
- 1/2 kg jauhelihaa
- 3 rkl oljya
- 2-3 sipulia viipaleina
- 5-8 valkosipulinkyntta
- tuoretta inkivaaria sormenpituinen pala ohuina suikaleina tai
kokonaisena kuivattua pala murskattuna
- 1/2 tl kurkumaa
- 1 1/2 tl korianteria
- 1/2 tl chilia
- (1-2 tomaattia kaltattuna ja murskattuna)
- 250 g perunoita tai kukkakaalia, vihreita herneita tai paprikaa
(vain yhta lajia)
- (1 tl garam masalaa)
- ruskista sipulit varoen palamista. Lisaa valkosipuli
paloiteltuna ja inkivaari. Paista sekoittaen pari minuuttia
(valkosipuli palaa herkasti). Lisaa mausteet ja tilkka vetta.
Paista varovasti. Lisaa noin 1 rkl vetta jos mausteet tarttuvat
pohjaan
- Lisaa jauheliha ja sekoita. Lisaa 1/2 - 1 dl vetta kun lihan
puna haviaa. Lisaa tomaatit ja anna kiehua hiljalleen noin 15
minuuttia, niin etta seos on melko kuivaa.
- Lisaa vihannekset kuutioina ja hieman vetta tarvittaessa, keita
hiljaisella tulella kunnes vihannekset ovat kypsia. Seokseen ei saa
jaada juuri nestetta. Lopuksi voit lisata hieman jauhettua garam
masala-mausteseosta.
- tarjoile keitetyn riisin tai ohuen chapati-leivan
kanssa
Hazor