Maanmainio spaghettikastike
- 500 g jauhelihaa (hyvaa, ei alennusmyynnista :)
- 1 sipuli (pallomeren pallon kokoinen)
- 0,5 dl oljya eli hulppea luraus
- 1 prk tomaattipyreeta
- 1 prk anjoviksia
- 5 muhevaa valkosipulin kyntta (saa laittaa enemmankin)
- 1-2 rkl basilikaa tai oreganoa (muitakin yrtteja voi kokeilla)
- hyppysellinen cayannepippuria tai hiukan vahemman hot chilia
- 2 dl creme fraichea
- Sipuli pilkotaan ja kuullotetaan oljyssa kuumahkolla pannulla kullanmuhevaksi (ei ruskisteta).
- Jauhikset laitetaan sekaan ja paistetaan vaikka vahan kovemmalla lammolla samalla puukauhalla tai -haarukalla pienien. Ei saa jattaa isoja nokareita.
- Kaadetaan ja kaavitaan pyreet purkista sekaan.
- Leikellaan anjovikset pieniksi vaikkapa saksilla ja lorautetaan nesteineen joukkoon. Lampoa voi tassa vaiheessa tiputtaa.
- Valkosipulit murskataan sinne kans ja mausteet peraan.
- Lopuksi purkillinen creme fraichea ja annetaan hautua miedolla lammolla 15 - 30 min= (riippuu nalasta :)
- Kastikkeen kypsyess=E4 keitet=E4=E4n spaghetit al dente (eli oikeen vahan vaille kypsiksi).
- Nautitaan. ILMAN KETSUPPIA!!!!!!!!!!!!! (vain moukat ja tyttaret pilaa taman hartaudella valmistetun makuelamyksen jenkkien Korean sodan aikana kehittamalla maustemossolla, jonka tarkoitus on peittaa madantyneen ruoan eltaantunut maku armeijan muonista.)
Zeldar