Rakuunakana

vaikka sivari olenkin niin tassa ruokalajissa ei ole mitaan armeija vastaista ;) aineksina tarvitset kanaa, riisia, maitoa, rakuunaa, lihaliemikuution, margariinia, jauhoja ensimmaiseksi otat ja paistat kanan/broilerin, koipipalat kay hyvin, muttarintapalat on viela parempia eli tommonen 200astetta ja siella reilut kolme varttia kun kana on paistettu pienit sen sopiviksi suupaloiksi sitten teet valkoisen peruskastikkeen, eli kattilan pohjalle vahanrasvaa , sulatat sen ja sotket sekaan jauhoja,kaadat sekaan matioa ja kiehautat ja keittelet hiljakseen niin soosi sakeenee, varo ettei maito pala pohjaan soosiin sitten heitat lihaliemi kuution tai osans iita, riippuen paljonko soosia teet, jos ei oo kuutiota niin laita ainakin vahan suolaa sitten kaadat sekaan kanan palat ja reilusti rakuunaa ja hauduttelet jonkun aikaa lopuksi nautit aikaansaannoksesi riisin kera --> herkkua rakuunan voi tarvittaessa korvata currylla --> currykanaa kanaa on vaikee korvatamuulla kuin broilerilla mika onkin itseasiassa kanaa mehukkaamppaa :) maidon voit tietty korvata kermalla niin tuleefiinimpaa safkaa tee samantein isompi satsi, tata syo mieluusti useempanakin paivana.

Vahan vahemman askeettisen ja herkullisemman version saa kun maustaa currylla ja heittaa sekaan purkillisen ananasmurskaa/paloja.

Hazor

http://hazor.iki.fi/reseptit/rakuunakana/
© Tommi Lahtonen ()<https://hazor.iki.fi/>
2005-06-15 14:32:52