Rommikakku
- 1 pkt Digestive-keksejä (pieni paketti)
- 100 g Margariiniä
- 1 rkl sokeria
Murenna keksit, sulata rasva, lisää rasva ja sokeri kekseihin. Painele muruseos piirakkavuokaan.
- 4 kpl Munan keltuaisia
- 1 1/2 dl Sokeria
- 4 dl kuohukermaa
- 3 rkl Tummaa rommia tai sitruunanmehua tai tölkki ananasmurskaa
- 5 kpl Liivatelehtiä + 1/2 dl vettä
- (tai n. 1 1/2 rkl liivatejauhetta + vesi)
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vahdoksi. Lisää vatkattu kerma ja rommi vaahtoon. Liota lehtiä kulmassa vedessä, liuota sitten kiehuvaan veteen, anna hieman jäähtyä ennen vaahtoon lisäämistä. Tai vastaavasti liivatejauheen kanssa joka on huomattavasti vaivattomampi tapa.
Annetaan hyytyä jääkaapissa ennen tarjoamista n. 2 h. Mielummin y|n yli.
Piatu