Runebergin tortut
- 100 g margariinia
- 3/4 dl sokeria
- 1 muna
- 3/4 dl kuohukermaa - vaahdota
- 3/4 dl mantelia jauhettuna
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- loraus mantelilikööriä
- 1 tl leivinjauhetta
- täyte: vadelmahilloa
- koristeluun: 3/4 dl tomusokeria ja 1 tl vettä
- Vaahdota muna ja sokeri
- Lisää kermavaahto ja sulatettu jäähtynyt rasva
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lorauta hieman
mantelilikööriä. Sekoita taikina tasaiseksi
- Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin ja paina keskelle
kolo
- Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia
- Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillolla ja
sokerivesikuorrutuksella.
Hazor