Sivarin Pizza

ensinnakin pitaa hankkia pohjaainekset, sivarinkin paivarahoilla pitaisi onnistua, kerran ostaa --> tekee monta pizzaa. Elikka mars kauppaan ja sielta kainaloon paketti vehnajauhoa, tolkki ketsuppia, pussillinen pizzamaustetta, sualaa, ruokaoljya ja leivinjauhetta sitten kampalla kaivatte esiin sopivan kipon johon kaadatte vajaat pari desia vetta, lorautuksen oljya ja lajan jauho/leivinjauho sotkua jauhoja tungette sen verta etta saatte mukavan oloisen taikinan ja sitten taputtelette heittetelletta tai miten vaan haluatte niin kuitenkin asennatte taikinan haluamaanne muotoon leivinpaperin paalle pellille noniin, pohja on sitten ok. nyt otatte lasin ja spruittaatte siihen sopivasti ketsuppia ja lorayksen oljya jatahan litkuun sotkette pizzamuastetta niin paljon kuin vaan makuaisti kestaa taman herkullisen nakoisen liemen sitten kaytatte pizzapohjan paalle, niin etteisenttiakaan jaa peittamatta seuraavaksi onkin sitten itse taytteen aika, suositeltavaa ja halvinta on kayttaa iltapalapusseista monesti loytyvia kinkun/makkaran siivuja ja kaupasta yleensa halvalla loytyvia ananaspaloja tomaattia sopii myos viipaloida paalle, tai yleensakin melkein mita vaan kaapista loytyy, kunhan viherrys on ollut elintarvikkeessa jo ostettaessa eika vasta ilmaantunut sailonnan aikana tahan paalle voi viela ripotella pizzamaustetta, oreganoa tai mita nyt mieli tekeepi ihan paallimaiseksi voipi sitten iskea juustoraastetta/juustonsiivuja tms. kunhan jotain juustomaista loytyy iha nviimeiseksi kannattaa muistaa paistaa koko tekele uunissa 250:ssa about 10-15min eika sitten muuta kuin herkuttelua... jos kaikkia aineksia ei loydy niin korvaavia voi myos kayttaa, leivinjauhe on onnistuneesti korvattu joko hiivalla tai yllattavaa myos liivatteella ;)... suolankin voi unohtaa pohjasta sen siita pahemmin karsimatta ja pizzamausteen korvikkeeksi tietty kay oreganoa, sipuli, pippuri ym muut tokotit,sopii kokeilla... ketsupin voi korvata myos tolkilisella tomaattimurskaa, vehnajauhoja en suosittel korvaamaan muulla kuin jauhoilla, en mene kylla takuuseen perunajauho pizz an onnistumisen suhteen

Turbosivaripizza syntyy kun lisaatte pohjatokottiin purkillisen tomaattipyreeta ja pilkotte tokotilla voidellun pohjan paalle ennen muita aineksia paljon sipulia ja paprikaa... Pohjatokottiin tekee myos hyvan savayksen pari kpl valkosipulin kynsia

Hazor

http://hazor.iki.fi/reseptit/sivarin_pizza/
© Tommi Lahtonen ()<https://hazor.iki.fi/>
2005-06-15 14:32:52