SUKLAAKAKKU (pellillinen)

Kiehauta kattilassa 21/2 dl vettä, 200 g margariiniä, 4 rkl kaakaojauhetta ja 1 tl suolaa. Sekoita hyvin ja jätä jäähtymään.

Sekoita suurehkoon kulhoon 5 dl vehnäjauhoja, 5 dl sokeria, 2 tl vanilijasokeria, 11/2 tl soodaa.

Lisää jauheseokseen ensin kaakaoliemi, 1 dl piimää (tai jogurttia) seka 2 munaa. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi uunipellille ja laita 200 asteeseen n. 20 min.

Mittaa kattilaan kuorrutusta varten 2 rkl maitoa, 100 g margariinia ja 1 rkl kaakaota ja kiehauta ne. Sekoita liemeen 1 pkt (225 g) tomusokeria tasaiseksi seokseksi. Levitä se lastalla hieman jäähtyneen piirakan päälle.

Piatu

http://hazor.iki.fi/reseptit/suklaakakku/
© Tommi Lahtonen ()<https://hazor.iki.fi/>
2005-06-15 14:32:52