Talkkunakakku
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Kostutukseen mehua
- ½ l mustikoita
- ½ l vadelmia
- 200 g maitorahkaa
- 2½ dl flora vanillaa
- 1dl suonpään riihitalkkunajauhoja
- n. 1 dl sokeria
- Koristeluun lakkoja
Valmistusohje
- Tee ensimmäiseksi täytteeksi ja kakun päälle tuleva talkkunamössö.
- Vatkaa flora vanilla kovaksi vaahdoksi
- Sekoita maitorahka flora vanillaan
- Ota erikseen 1/3 ja sekoita siihen vadelmat. Kaada ylimääräinen neste pois vadelmista.
- Sekoita loppuun 2/3 mustikat. Kaada ylimääräinen neste pois mustikoista.
- Sekoita kumpaankin talkkunajauhoja sopivassa suhteessa. Sekoita mukaan myös sokeria.
- Siirrä mössöt jääkaappiin kiinteytymään. Talkkuna imee voimakkaasti nestettä ja tekee mössöistä sitä kiinteämpi mitä kauemmin ne ehtivät muhia.
- Tee kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Muista siivilöidä perunajauho.
- Lisää jauhoseos taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 35 minuuttia.
- Kakun jäähdyttyä leikkaa se kolmeen osaan.
- Kostuta kakku mehulla ja täytä vadelmamössöllä.
- Päällystä kakku mustikkamössöllä.
- Koristele lakoilla
Hazor ( hazor@iki.fi )