Valkosipulietanat
- purkki etanoita 24 kpl pieni tai 12 kpl isoja
- voita, runsaasti; 2-10 rkl (sinihomejuustoa)
- valkosipulia, ainakin 5-10 kynttä
- hieman valkopippuria, antaa ryhtiä
- silputtua tuoretta persiljaa (basilikaa, jne..)
- etanapannut
- Lämmitä voita hieman mikrossa, jolloin siihen on helpompi sekoittaa murskattu tai silputtu valkosipuli ja muut mausteet tasaiseksi tahnaksi. Tahnaa annostellaan peukalonpään kokoiset nokareet etanapannun kuppien pohjalle, päälle etanoita pari/lokero (isompia riittää yksikin) ja niiden päälle vielä toinen mokoma satsi valkosipuli+yrtti+voi-seosta.
- Hieman korppujauhoa koko helahoidon päälle... antamaan mm. lempeää lisäväriä.
- +175..210 C uuniin n. 10 min. ja nautitaan sanan varsinaisessa = merkityksessä, pehmeän vaalean leivän, sekä sopivan valko- tai kuohuviinin kera. (Eikä se kynttilänvalokaan tunnelmaa pilaa...)
Matti Saarinen