Valkosipulietanat

  1. Lämmitä voita hieman mikrossa, jolloin siihen on helpompi sekoittaa murskattu tai silputtu valkosipuli ja muut mausteet tasaiseksi tahnaksi. Tahnaa annostellaan peukalonpään kokoiset nokareet etanapannun kuppien pohjalle, päälle etanoita pari/lokero (isompia riittää yksikin) ja niiden päälle vielä toinen mokoma satsi valkosipuli+yrtti+voi-seosta.
  2. Hieman korppujauhoa koko helahoidon päälle... antamaan mm. lempeää lisäväriä.
  3. +175..210 C uuniin n. 10 min. ja nautitaan sanan varsinaisessa = merkityksessä, pehmeän vaalean leivän, sekä sopivan valko- tai kuohuviinin kera. (Eikä se kynttilänvalokaan tunnelmaa pilaa...)

Matti Saarinen

http://hazor.iki.fi/reseptit/valkosipulietanat/
© Tommi Lahtonen ()<http://hazor.iki.fi/>
2005-06-15 14:32:52