Valkosipulikeitto

  1. n. 3 kokonaista valkosipulia, jos tuoreita, enemmän
  2. litistellään rasvaan, jota on niin paljon että koko roska peittyy
  3. haudutetaan n. 20 min
  4. lisätään yksi tavallinen sipuli
  5. haudutetaan edelleen (tämä on tärkein vaihe, ei liian kuumaa, eikä liian iisiä)
  6. keitetään toisessa kattilassa lihaliemi, johon lisätään mausteet, seuraavat:
    • cayennepippuria paljon
    • mustapippuria suoraan myllystä - paljon
    • vähän paprikaa
    • ihan iisisti basilikaa
  7. kaadetaan liemet sekaisin
  8. lisätään vettä
  9. mörhennetään sekaan patonkia tms. valkoista leipää (patonki rules)
  10. aivan viime hetkillä otetaan pari kananmunaa ja rikotaan ne siihen sekaan, sekoitetaan hyvin (not shaken, but stirred)
  11. annetaan hautua
  12. nautitaan suurella ruokahalulla
  13. btw, haistaan seuraavana päivänä tosi paljon valkosipulille

HarryM

http://hazor.iki.fi/reseptit/valkosipulikeitto/
© Tommi Lahtonen ()<https://hazor.iki.fi/>
2005-06-15 14:32:52