Vastustamaton spagettivuoka
- ~500g raketti-spagettia/Lidl:n pikku-spagettia (ja tietysti
vettä keittämiseen)
- 600-900g jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 1 litra kulutusmaitoa
- 100g voita tai margariinia
- n. 1 desi vehnäjauhoja
- 1 Pirkan Taco-mausteseospussi
- juustoraastetta maun mukaan
- oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
- Laita vesi kiehumaan spagetteja varten. Kun se kiehuu,
heitä kattilaan suolaa n. 1,5 tl ja n. 2 rkl
oliiviöljyä ja sitten spagetit. Itse käytän
Lidl:in pikku-spagetteja: ovat todella halpoja ja keittäminen
kestää 3-4 minuuttia.
- Ruskista samalla hienoksi silpottu sipuli ja jauheliha.
- Valuta spageteista vesi pois siivilällä ja heitä
takaisin kattilaan tai kulhoon. Itse lisään
tässä vaiheessa spagettiin vielä hieman
oliiviöljyä että pysyy varmasti irtonaisena.
- Heitä ruskistettu jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon
Pirkan Taco-mausteseospussi. Mausteita voi laittaa oman maun mukaan
lisääkin, itse käytän mm. chiliä ja
tuoretta valkosipulia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Sitten alkaa vaikein vaihe: juustokastike. Laita voi sulamaan
kattilaan. Kun voi on nestemäistä, ota kattila pois
liedeltä. Lisää vähitellen jauhot sekoittaen
kunnolla. Sitten maito sekaan koko ajan sekoittaen! Laita kattila
takaisin liedelle ja keitä miedolla lämmöllä
(älä unohda sekoittaa!), kunnes kastike hieman sakenee.
Lisää juustoraaste kaskikkeeseen ja sekoita
mahdollisimman tasaiseksi.