Voileipäkakku

Ohje sopii sellaisille kotikokkaajille, jotka ovat tottuneet tekemään ruokaa "maun mukaan" :-)

Täyte 1

Ainekset muussataan vaikkas haarukalla mössöksi kulhossa, tilli lisätään kakun kokoamisvaiheessa.

Täyte 2

Pehmeät porkkananpalat (paloinahan ne porkkanat kannattaa keittää niin ei mene ikä ja terveys ootellessa) ja kuullotettu sipuli hurautetaan soseeksi sauvasekoittimella, kun porkkanat ovat vielä kuumia. Keitinvettä voi lisätä ihan pienen tipan. Kuumaan soseeseen sotketaan juustoa sen verran, että mönjästä tulee sopivan notkeaa. Joukkoon ihan vähän pippurituorejuustoa tai hyppysellinen pippuria.

Täyte 3

Selleri ja purjo silputaan ja kuullotetaan pannulla, niitä ei tarvita hirmu paljon, kun ovat aika voimakkaan makuisia. Kurkku leikataan pieniksi kuutioiksi ja valutetaan huolella. Omena leikataan myös pieniksi kuutioiksi. Sitten vaan sotketaan kaikki ainekset sekaisin. Ranskankermaa tarvitaan sen verran, että täyte pysyy suunnilleen kasassa.

Kakun kokoaminen

Leikkaa sekaleipä pitkittäin kerroksiksi sillä viisiin, että leivän kovaa kuorta ei tule mukaan. Ota reilu pätkä leivinpaperia, ja pistä kakun pohjakerros siihen keskelle. Kostuta huolella laimealla kasvisliemellä (jos on nimittäin kaupan kasvislientä, niin se on ylettömän suolaista normaalisti). Levitä päälle ensimmäinen täyte ja revi joukkoon tilliä. Laita toinen kerros leipää ja kostuta, ja sitten väliin toinen täyte jne. Kostuta myös viimeinen kerros eli kakun "kansi". Kääri kakku napakasti siihen leivinpaperiin (pistä vaikka pitkä kuminauha ympärille) ja laita jääkaappiin kevyen painon alle (leikkuulauta käy hyvin). Anna ähistä siellä jokunen tunti.

Koristele kakku:

Päällystä maustamattomalla tuorejuustolla (jota kannattaa lämmittää niin leviää paremmin). Koristele kurkulla, kirsikkatomaateilla, salaatinlehdillä ja tillillä, pursota päälle vähän pippurituorejuustoa. Vot.

Ietu

http://hazor.iki.fi/reseptit/voileipakakku/
© Tommi Lahtonen ()https://hazor.iki.fi/
2005-06-15 14:32:52