Reittisuunnitelman päivitys

Suomi päästä päähän-retken reittisuunnitelmaa on päivitetty 23.4.2021

Juukaan saapuminen

Juukan alueelle on arvailtu pari vaihtoehtoista reittipätkää joilla voisi välttää valtatiellä kulkemisen. Paikallisten kommentteja näistä vaihtoehdoista kaivattaisiin. Onko eteläisempi tiekierto kivampi kuin isompi tie? Mahtaisivatko polkuoiot toimia ilman kenenkään pihalla kulkemista?

Juuka-Nurmes-Valtimo

Juuka-Nurmes-Valtimo-väli on todettu Sannan ja Jeren kommenttien perusteella huonoksi. Sama tieto tuli Nurmeksen liikuntatoimelta: "UKK-reitti ei Nurmeksen osalta enää näy enää edes maastossa." Varmuuden vuoksi on nyt suunniteltu vaihtoehtoista reittiä Metsäkartanon tai Tiilikkajärven kautta. Alustava suunnitelma UKK-reitiltä kohti Tiilikkajärveä vaikuttaa erinomaiselta, koska reitille saisi useita hienoja kohteita: Raesärkkä, Holinrotko, Pahavaara, Ylä-Keyritty, Pumpulikirkko ja Leiviskänkalliot. Myös polkua tai metsäautotietä olisi tarjolla lähes koko osuudelle.

Mikä mahtaa olla reitin kunto välillä Metsäkartano-Pumpulikirkko-Tiilikkajärvi? Muistelen, että tuolta olisi pitkoksia purettu pois, koska virvatulten polkua ei enää ylläpidetä?

Suurimmaksi ongelmaksi jää paluu UKK-reitille Valtimoon tai pohjoisemmaksi. Löytyisikö hyviä vinkkejä? Onko joskus kulkenut valmis reitti Metsäkartanolta Nurmekseen?

Vuokatti-Ristijärvi

Vuokatti-Ristijärvi-osuutta on nyt myös päivitetty ja korjailtu. Sannan ja Jeren viime kesän reissun perusteella ennen Tuulentuvan autiotupaa on ongelmallinen kohta jossa joko reitiltä eksyy tai reitti on tukossa. Retkikartan versio on eri kuin Sannan ja Jeren kulkema reitti. Todennäköisesti radan ylitys ei ole enää sallittu retkikartassa näkyvässä reittiversiossa? Mikähän lienee se oikea ja parhaiten kulkukelpoinen reittivaihtoehto?

http://hazor.iki.fi/2021/suomi/20210423.html
© Tommi Lahtonen ()<https://hazor.iki.fi/>
2021-04-23 13:26:35