Varusteet

Varustelistaus on melkeinpä valmis. Elektroniikkaa on niin paljon, että ei pääse peruspaino (baseweight) ihan kaikista kevyimpien grammalukemiin. Normaalilla viikon vaelluksella voisi ottaa melkein 1,5 kiloa pois noista elektroniikkarojuista.

Keittiöstäkin olisi varaa tinkiä, jos ottaisi alkoholikeittimen, mutta tykkään kaasusta 😊 Myös reilusti pienempi kattila riittäisi, mutta steripenin takia kannattaa ottaa litrainen. Onhan tuohon myös hyvä pakata pikkuroinat. Toinen kysymys onkin, että tarvitsenko steripeniä? Mukana on vain kaksi puolen litran juomapulloa eli vettä tarvii saada usein.

Vaatetus ei ole ihan köykäisin mitä kaapista löytyy, mutta koska olen hieman lihonut, niin valkkasin kamppeita, jotka mahtuvat mukavasti päälle. Listassa on vielä Svalan superhyvä reikäkerrasto, mutta mietin vielä otanko vai enkö. Quiltissa nukkuessa on jotain vaatetta hyvä olla päällä, koska paljaan makuualustan päällä ei ole mukava nukkua. Vaatetuksessa on nyt myös mukana sadekamppeet vaikka mukana on myös sadeponcho. En ehtinyt kokeilla ponchoa ja vielä mietin uskallanko lähteä vain sen kanssa.

Puolitoista kiloa vähemmän elektroniikkaa, kilon verran päälle tulevia roippeita ja 400 grammaa kulutustavaraa vähennettynä jättäisi jäljelle vielä 4,5 kiloa, joka lienee ihan hyvä peruspaino. Tuosta jos vielä uskaltaisi jättää pois noita vaatteita.

Perusruoka-annos Lapin osuuksilla on aika tarkkaan kilon verran (patukoita, pähkinöitä, suklaata, karkkia, mysliä, kiisseliä ja joku lämmin ruoka) ja vajaat 4000 kcalia. Tuossa olisi varaa pienentää reilustikin painoa, jos söisin enemmän pähkinöitä ja jotain muuta rasvaisempaa evästä. Saa antaa hyviä eväsvinkkejä.

Täytynee nyt alkumatkasta vähän laskeskella paljollako oikeasti tulee toimeen, niin voi loppumatkan eväspaketteja vielä hienosäätää. Alkumatkasta evästä on mukana vähän miten sattuu, koska pyrin käyttämään reitin varrella olevia ruokapalveluja aina jos mahdollista.

http://hazor.iki.fi/2021/suomi/varusteet.html
© Tommi Lahtonen ()<https://hazor.iki.fi/>
2021-05-22 22:23:47