Jarafuel - Cofrentes - Vinyoles - Bunol - Godelleta - Valencia - Platja de la Pobla Farnals

Jarafuelista suuntasimme taas kohti pohjoista. Ensimmäiseksi ajoimme Cofrentesin läpi jossa ihmettelimme lähempää ydinvoimalan piippuja ja aivan voimalan vieressä olevia ihmisten tiluksia. Pitkällisen nousemisen jälkeen pääsimme taas ylänköalueelle ja saatoimme kääntyä kohti Valenciaa. Saimme ajella hyvin rauhallista pikkutietä aivan pienten kylien läpi. Pitemmän pysäyksen teimme Vinyolesissa josta saimme myös täydennettyä vesivarastomme. Samalla tuli tehtyä tuttavuutta paikallisten koirien ja erään mummon kanssa :)

Bunolista kuljimme Godelletan läpi aina vain lähemmäksi Valenciaa. Jossakin kohtaa missasimme risteyksen josta meidän olisi pitänyt kääntyä ja huomasimme taas kerran olevamme moottoritien nurkalla. Vastoin kaikkea oppimaamme erehdyimme taas kerran kulkemaan moottoritien vieressä kulkevaa kärrypolkua. Ei mennytkään kauaa kun olimme aivan eksyksissä ja saimme aika pitkään ihmetellä missä olemme. Ei siis kannata luottaa moottoriteiden piennarpolkuihin vaan on vain uskallettava moottoritielle vaikka siellä kieltomerkkejä onkin. Valencian läpi ajaminen oli muutenkin hieman ongelmallista. Kaupunki on iso, väkeä on paljon ja liikenne on vilkasta. Lopulta kuitenkin selvisimme kaupungista pohjoiseen vievälle moottoritielle emmekä yhtään liian aikaisin sillä kello jo lähestyi yhdeksää. Ajoimmekin viimeisen etapin moottoritietä pitkin erittäin lujaa vauhtia. Keskinopeus pyöri jossakin 30km/h hujakoilla. Ehdimmekin vielä valoisan aikaan Platja de la Pobla Farnalsiin ja siellä olevalle leirintäalueelle.

Mika onnistui kerjäämään leirintäalueen respasta meille iltasyömiseksi muutaman hedelmänkin :) Ne pelastivat iltamme kun emme olleet kunnolla ehtineet kauppaan täydentämään varastojamme.

Ydinvoimala Perunamaa ja ydinvoimala Maisema Valencia

http://www.iki.fi/hazor/spain-2002/spain-0611.html
© Tommi Lahtonen ()<http://www.iki.fi/hazor/>
2017-05-09 15:10:00