Vuokatti Trail Challenge 2016

Huonosti menneiden karhunkierroksen ja Pallaksen ultrajuoksujen jälkeen oli vuorossa Vuokatti Trail Challenge.

Pallaksen jälkeen tuli aikalailla vain laiskoteltua kunnes pari viikkoa ennen vuokattia oli aika lähteä Narvikin maastoihin vaeltamaan. Viisi päivää rinkka selässä ja jalat litimärkinä valmistivat hienosti Vuokatin sateisiin. Viimeiset pari päivää tuli kerättyä nousumetrejä ja harjoiteltua kivikkojumppaa ilman rinkkaa. Vuokattiviikolle jäi vielä pari lepopäivääkin :)

Kilpailulliset tavoitteet saivat nyt jäädä. Lupauduin Jyväskylä Trail Runnersin kovien tyttöjen kirittäjäksi. Anne, Piia ja Satu lähtivät kaikki juoksemaan elämänsä ensimmäistä 100 kilometrin matkaa. Tarkoitus oli lähteä matkaan heidän vauhtiaan. oiveissa oli, että ei tarttisi ihan täysillä juosta vaan saisin mukavan retken ja voisin samalla tsempata muita maaliin.

Uusittu reitti kulkee Hiidenportin kansallispuistosta Talonpojan taival -retkeilyreittiä seuraillen Murtovaaran talomuseon kautta UKK-reitille ja aina edelleen Vuokatin vaarojen ylitse Vuokattiin asti. Uusi reitti on huomattavasti parempi kuin viimevuotinen. Alkumatkan tylsä tieosuus on nyt poissa ja tilalla on hieno pätkä Hiidenportin kansallispuistossa :)

reittikartta

Sain järjestäjiltä gopro-kameran matkaani ja yritin kuvata alkumatkalta videota. Vesisateen alettua kamera meni kuitenkin huuruun ja loppumatkasta ei ole videokuvaa. Korvikkeena voi katsoa viime vuonna kuvaamaani videota

Alkumatka kulki hienon Hiidenportin kansallispuiston läpi. Alueen halkaisevaa rotkoa saatiin ihastella useampaan otteeseen. Reissun ainut pummikin tehtiin heti alkumatkasta. Tyttötrio meinasi jatkaa olennaisesta risteyksestä ohitse mutta onnekkaasti ite huomasin reittimerkit ja ehdin vielä hihkaista porukan oikeaan suuntaan. Reitti oli pääasiassa erittäin hyvin merkitty. Ainoastaan parissa kohdassa olisi kaivannut vielä sulkunauhaa tai erillistä nuolta ehkäisemään oikean risteyksen missaamista.

Hieman ennen ensimmäistä huoltoa Myllykoskella alkoivat suot... Vuokatissa oli ollut sateista ja suot olivatkin mukavan märkiä. Talonpojan taival on myös hieman unholaan jäänyt reitti eikä sen pitkospuita ole aikoihin huollettu. Kaikki pitkospuut olivat koko kisan ajan limaisen liukkaita. Kaikilla pitkospuilla ei olisi kuivallakaan kelillä uskaltanut rennosti juosta, koska olivat niin huonossa kunnossa.

Anne ja Piia pääsivät ensimmäisen huollon jälkeen hieman karkuun. Jäin hölkkäämään samaa matkaa Satun kanssa. Pehmeillä suopätkillä ei kannattanut lähteä karkulaisia tavoittelemaan.

Joskus aamuseitsemän huitteilla alkoi vesisade. Alkuun sade oli vain pientä tihuttamista mutta kahdeksan jälkeen hana aukesi kunnolla. Jostain syystä hana sitten jäikin aukin pitkäksi aikaa ja sadetta riitti jatkuvan suihkuna pitkälle iltapäivän puolelle. En muista olenko koskaan aiemmin hölkännyt näin pitkään näin sateisessa säässä. Tiet ja polut tulvivat oikein kunnolla. Varpaat uivat vähän väliä suossa tai mudassa.

Ensimmäisiä pieniä nousuja tuli vastaan ennen Murtovaaraa. Keskisuomalaiseen vuoristoon tottuneelle nämä eivät juuri miltään tuntuneet. Polku oli koko ajan ihan juostavaa muualla paitsi suopätkillä oli turhan märkää eikä kannattanut ylimääräisiä pinnistää. Muutaman kerran pääsi hiekkatiellekin.

Kolmas huolto oli tien ylityksessä Halmejärven kohdalla. Osuudesta Murtovaarasta Halmejärvelle ja Rumoon ei jäänyt mitään erityistä mieleen jos ei lasketa jatkuvaa kaatosadetta ;-) Huumori kuitenkin riitti eikä Satullakaan hymy hyytynyt. Lämpötila oli juuri sopivan korkea eikä sateesta huolimatta tarvinnut lisätä vaatetta. Pärjäsin koko matkan hihattomassa sprinttisuunnistuspaidassa, sortseissa ja lyhyissä sukissa. Tavikosken kohdalla taisi olla hieno vanha mylly ja silta kauniin kosken ylitse. Silta on valitettavan huonossa kunnossa. Kaide räsähti hajalle kun hieman otin siitä tukea. >/p>

Rumon huollon jälkeen päästiin kauan odottamalleni mäntykangasosuudelle. Hienoa kangasta ja komeaa harjua pitkin saatiin loikottaa pitkä pätkä. Tällä pätkällä on myös yksi reitin kauneimmista paikoista. Täytyy vain malttaa vilkuilla harjun päältä hieman takavasemmalle niin näkee kauniin suolammen johon virtaa ja josta lähtee erittäin kauniisti meanderoiva joki. Harjua pitkin kulkeva polku oli erittäin helppoa ja nopeaa kulkea. Harjujakson jälkeen siirryttiin hetkeksi rautatietä seuraavalle tielle. Pahin sade taisi tässä vaiheessa hellittää mutta tie oli silti pitkään valtavien lammikoiden valtaama.

Rautatien ylityksen jälkeen päästiin taas kuusikkometsään. Polku on ollut vähäisellä käytöllä mutta pitkospuut olivat onneksi ehjät. Tämä etappi kulki ihan mukavan reippaasti lihasopasta haaveillessa. Seuraavana oli Maanselän etapin huoltopiste jossa odotti dropbag ja lämmin keitto.

Parikymmentä minuuttia meni Maanselän huoltopaikassa. Kupillinen soppaa masuun, pari uutta geeliä mukaan matkaan ja vähän ryönän poistoa kengistä. Alkumatkan märkyydestä huolimatta jalkaterät eivät antaneet merkkejä rakoista. Jalkaterät kestivät hyvin ennen starttia laitetun vaseliinin voimalla. Päätin olla tekemättä mitään jaloille ja kokeilla kestävätkö loppuun asti.

Maanselästä eteenpäin sai aluksi mennä erittäin helppoa polkua pitkin. Juoksukin kulki hetken aikaa kevyemmin. Sitten olikin edessä reitin ensimmäinen oikea ylämäki kohti Lappavaaran huippua Isokuljua. Huipulta löytyy hieman huonossa kunnossa oleva näkötorni. Reitti jatkuu helppoja polkuja pitkin Hanhilammen miehittämättömälle huoltopisteelle.

Hanhilammelta Teerivaaraan kulkeva osuus tarjoilee reitin viimeiset helpot ja kevyt polut. Pieniä nousujakin löytyy ja aivan loppuetapista vähän pusikkomaisempaakin osuutta. Vuosi sitten tämä pätkä oli paljon huonommassa kunnossa.

Teerivaaran huollon jälkeen pääsee kunnolla käsiksi reitin vaaroihin. Ensimmäisenä ohitetaan Parkuanvaara ja heti perään Martinvaara, Sattulanvaara ja Ansavaara. Huippujen kautta ei kuitenkaan mennä. Vasta Tolhovaaralle päästessä alkaa reitin ns. vaativa osuus. Nousu Tolhovaaralle on pitkä, jyrkkä ja varsinkin loppupätkä on hyvin kivinen ja hankala. Tolhovaaran päältä aukeavat upeat maisemat palkitsevat vaivannäon! Märällä kelillä ei kuitenkaan nouseminen ole se hankalin osuus vaan laskeutuminen...

Tolhovaaralta on hyvin jyrkkä laskeutuminen jossa kaipasin jo viime vuonna nastareita ja sama kaipuu iski tänäkin vuonna... Märkä kallio, juurakko ja jyrkkyys ei ole hyvä yhdistelmä nastattomalle kengälle. Heti Tolhovaaran perään ylitetään Välivaara ja vielä Persevaara ennen Rönkön huoltopistettä. Jokainen näistä vaaroista on hyvin kivinen ja jyrkkä. Väsyneellä jalalla ovat erittäin haastavia ja ikäviä kulkea. Kilometrinopeus putosi...

Tolhovaaran nousussa saimme kiinni venäläisjuoksijan, joka eteni sauvojen kanssa. Seuraavien kilometrien aikana mentiinkin venäläisen kanssa jatkuvaa ohittelua. Tasaisilla helpoilla pätkillä pääsimme juosten karkuun, ylämäessä oltiin yhtä nopeita mutta alamäissä sauvojen kera pääsi huomattavasti nopeammin.

Vuosi sitten jouduin lonkkakivun takia keskeyttämään Rönkön huoltopisteeseen. Tänä vuonna ei onneksi ollut mitään pahoja kipuja. Kantapäät jostain syystä olivat jo pitempään olleet epänormaalin herkkinä mutta mitään muuta isompaa vaivaa ei vielä ollut.

Rönköstä eteenpäin vaararalli jatkui. Yksi vaara ylös ja perään alas ja taas seuraavaa ylös ja alas jne. Pääasiassa kuljettiin pientä kivikkoista polkua pitkin. Vain parissa kohdassa pääsi helppokulkuisemmalle alustalle kuten tielle ja leveälle hiihtopaanalle. Maisemia tarjoillaan siellä täällä kuten Lehtovaaran päältä.

Viimeinen miehittämätön huoltopiste oli Kettumäessä. Jäljellä oli enää neljä huippua: Ensimmäisenä Keima ja viimeisinä Vuokatinvaaran huiput: Pieni-Pölly ja Iso-Pölly. Ilta oli jo niin pitkällä, että lamppu kannatti pistää kuusikossa päälle. Valoa oli vielä hieman mutta se ei kunnolla riittänyt kivikkojumppaan. Lopulta pääsimme Iso-Pöllyn huipulle ja saimme päivän viimeisessä valossa ihastella maisemia!

Loppumatka olikin enää "helppoa" maastoa :) Pitkä alamäkiosuus Iso-Pöllyn huipulta kulki ensin polkua pitkin laskettelurinteen kyljessä. Lopussa pääsi laskettelurinteen puolelle ja saattoi hieman rennommin lasketella alamäkeä. Pohjalla käännytään vielä länteen ja noustaan yksi tiukka mäki ylös ja pari pienempää nousua kunnes laskeudutaan Särkisen rantaan. Rantaan saavuimme juuri sopivasti nauttimaan upeasta kuutamosta. Täysi kuu mollotti taivaalla ja heitti hienon heijastuman järven pintaan :) Tästä olikin enää pieni pehmeä hiekkaosuus maaliin! Loppuaika oli 16:22:50.

Analyysia

Tämähän meni juuri niin mukavasti kuin pitikin. En lähtenyt hötkyilemään omaa kisavauhtia vaan sain juosta hyvässä seurassa (thanks Satu!) koko matkan. Kaikki paikat kestivät ja loppuaikakin on olosuhteisiin nähden ihan ok. Pääkopassakaan ei ollut ongelmia, kun ei tarvinnut kamppailla oman motivaation kanssa. On kummallisen paljon helpompaa, kun keskittyy enemmän siihen, että juoksukaveri jaksaa, kuin jos joutuisi painimaan oman jaksamisensa kanssa. Tytötkin selvisivät kaikki upeasti 100 kilometrin matkasta: Anne oli kaikista osallistujista kolmanneksi nopein ja Piiakin kipeästä polvesta huolimatta seitsemäs! Naisten sarjasta nappasivat hienosti sijat 1., 2. ja 4. Itellä jäi vielä matkavauhtiin hyvin kiristysvaraa mutta sitä ei voi tietää kuinka paljon kovempaan aikaan olisi kyennyt. Annen aika (14:30) oli aika kova!

Onneksi sade ei kestänyt koko päivää kuten sääennuste vihjaili. Erityisesti viimeiset vaarakilometrit olisivat olleet aikaslailla vaarallisia sateessa ilman nastalenkkaria. Ei käy kateeksi niitä jotka joutuivat aivan pilkkopimeässä rämpimään viimeisen haastavan osuuden...

Ainoat vaivat olivat lopulta toiseen jalkapohjaan loppumatkasta ilmestynyt pieni rakko. Tuli jälleen kerran vakiopaikkaan eli saumaan päkiässä. Lisäksi jokin pieni hiertymä tuli kankkuun varmastikin reissun hurjasta märkyydestä johtuen. Jalkaterät väsyivät ja kantapäät hieman tykkäsivät reissun jälkeen kyttyrää kovasta alustasta. Jalkojen lihakset ovat hyvässä jamassa. Ei ole pohjejökkiä eivätkä reidetkään ole lopussa. Normaalia väsymystä on jaloissa.

Evästä kului aikalailla se mitä arvelinkin eli n. 500 grammaa kotitekoista geeliä. Lisäksi otin muutaman karkin vähän ennen Maanselän huoltoa, koska geelit ehtivät loppua. Maanselän huollossa söin kupillisen soppaa ja vielä muutaman karkin. Tällä karkkisetillä ja sopalla menikin hyvin seuraavat reilu 10 km. Loppumatkan vaaranousut vaativat hieman lisää energiaa ja viimeisen geelitujauksen otinkin vielä Vuokatinvaaralta laskeutumisen jälkeen. Toivon mukaan jokunen gramma läskiäkin paloi kropasta. Ainakin vauhti oli juuri sopivaa rasvantiristystahtia.

Vuokatti trail challengen reitti on pääasiassa helppo. Polku on yleensä hyvää ja juoksukelpoista. Suo-osuudet ovat toki märkinä raskaita mutta niitä ei kuitenkaan ole liikaa. Pitkospuita on enemmän kuin alkuinfossa mainostetut 2-3 kilometria ja ne ovat märällä erittäin liukkaita. Nappulatossulla juostessa piti kaikki pitkospuut hipsutella hiljakseen. Muutama nasta tossun pohjassa olisi tuonut riittävän pidon pitkoksille. Loppumatkasta avopaikoilla olleet pitkokset ehtivät jo hieman kuivua mutta metsän siimeksessä olevat pysyivät edelleen limaisina ja liukkaina. Helppoa ja nopeaa alkuosuutta korjaa hyvin loppumatkan erittäin vaativa vaaramaasto. Loppuosa on jyrkkää, kivikkoista ja märällä kelillä myös mutaista ja hyvin liukasta. Loppuosa on suunnistajille oikein hyvin sopiva mutta helppoihin polkuihin tottuneelle polkujuoksijalle tulee varmasti äitiä ikävä. Vuokatti trail challengen loppuosuus on Suomen polku-ultrakisoista kaikista vaativin: nousuja on erittäin paljon, sekä nousut että laskut ovat jyrkkiä ja polku on hyvin kivikkoinen ja tekninen. Vaarojen maratonin Ryläys on piece of cake ja Karhunkierroksen loppunousut helposti juostavaa ravirataa jos vertaa Vuokatin tarjoamaan haasteeseen.

gps-analyysi

Tein hieman analyysia gps-seurannan tietojen avulla eri etappien väliajoista, taukoihin käytetystä ajasta ja kilometrinopeuksista. Näitä voi tutkia suoraan taulukkolaskentatiedostosta tai alta.

Hyvin selvästi on havaittavissa loppumatkan vaativuus. Alkumatka Maanselkään asti on kulkenut lähes koko matkan ajalta alle 10 min/km vauhdilla kaikilta osallistujilta. Maanselän jälkeen keskivauhti on hieman pudonnut mutta todellinen tiputus tapahtuu heti kun päästään vaaroille.

Maanselkä on 60 km kohdalla mutta kisan kannalta kyseessä on vasta puolimatka. Väliajoista näkee, että Maanselästä maaliin on kaikilla kulunut lähes sama aika kuin mitä kului lähdöstä Maanselkään.

Maaliin asti selvinneistä vähiten aikaa (25 min) taukoihin käyttivät Salla Riikonen ja Heikki Turunen. Eniten taukoja (1h 41 min) viettivät Janna Kelahaara ja Jari Kiiski. Minulla ja Satulla kului 45 minuuttia. Taukoajat ovat vain arvioita, jotka on laskettu siitä kuinka kauan on ollut tietyllä etäisyydellä huoltopisteellä.

Analyysissa on mukana virallisten huoltopisteiden lisäksi Tolhovaaran nousua ennen asetettu piste ja Iso-Pöllyn huippu.

Pysähdyksissä (gps ilmoittanut vauhdiksi 0)
Antikainen_Pasi00:15:10
Domazetovic_Aleksandar00:21:30
Eskelinen_Ismo00:03:10
Flinkman_Pasi00:18:50
Hautasaari_Jani00:22:00
Henttonen_Seija00:19:30
Hoikka_Marko00:08:40
Härkönen_Lasse00:03:00
Kelahaara_Janna00:33:30
Kellokumpu_Seppo00:21:50
Kiiski_Jari00:28:00
Kiljunen_Anne00:05:40
Klimiin_Alexey00:04:00
Kolu_Lauri00:48:30
Lahtonen_Tommi00:13:30
Leimola_Kari00:15:00
Maier_Mari00:18:40
Nancy_Marcel00:03:20
Niskavaara_Satu00:07:50
Ohtonen_Olli00:05:00
Palmer_Jeremy00:06:50
Peltola_Satu00:18:00
Ponsi_Mikko00:53:00
Riikonen_Salla00:01:40
Rönkkö_Antti00:06:20
Siitonen_Piia00:02:30
Tantarimäki_Piia00:22:00
Tarkkinen_Atso00:19:40
Tontti_Juha00:06:10
Turunen_Heikki00:02:00
Vapa_Marko00:11:10
Varis_Antti00:08:30
Huoltopisteet
PaikkaKuljettu matka (km)Osuuden pituus (km)
01 Myllykoski12,412,4
02 Murtovaara19,87,4
03 Halmejärvi32,913,1
04 Rumo44,211,3
05 Rautatie55,211
06 Maanselkä60,55,3
07 Hanhilampi7110,5
08 Teerivaara79,78,7
09 Tolhovaara877,3
10 Rönkkö89,62,6
11 Kettumäki96,46,8
12 Iso-Pölly98,72,3
13 Maali1023,3
Väliajat
Nimi01 Myllykoski02 Murtovaara03 Halmejärvi04 Rumo05 Rautatie06 Maanselkä07 Hanhilampi08 Teerivaara09 Tolhovaara10 Rönkkö11 Kettumäki12 Iso-Pölly13 Maali
Aleksandar Domazevic01:15:3602:04:1803:33:1304:46:5106:02:3906:49:2108:29:4509:40:1410:46:0311:16:2812:26:2712:48:4413:10:00
Lasse Härkönen01:15:2902:03:2203:34:0204:53:4906:23:1507:15:0709:02:4910:10:0811:21:5711:57:5113:20:1813:51:5314:18:48
Anne Kiljunen01:29:3502:24:1603:59:0105:18:5906:35:2607:24:3809:11:0110:20:3911:30:0812:08:4213:31:5914:03:5414:31:09
Antti Rönkkö01:25:3102:21:5203:55:2805:14:1506:34:2307:21:0509:07:3310:18:5211:30:0012:08:3413:32:0014:03:5514:31:41
Olli Ohtonen01:25:3402:21:5603:54:1705:14:1406:34:3107:21:0309:07:4610:18:4811:30:0712:07:5113:31:4714:03:5214:31:48
Ismo Eskelinen01:23:5402:18:0503:54:1705:16:1906:38:0607:27:2809:32:2810:53:2512:12:0312:50:5614:11:0314:42:2915:11:44
Piia Siitonen01:31:0102:30:5104:08:4105:36:3706:56:0407:41:4709:27:1010:46:2111:59:3012:35:2414:04:3014:42:3415:13:59
Marko Vapa01:15:2702:03:2003:33:0004:53:4706:16:4407:04:3708:50:2010:03:2311:52:3612:43:5814:27:4115:10:3415:52:47
Heikki Turunen01:39:0502:45:2504:36:1106:06:2607:30:1308:21:3410:03:3311:21:1112:37:4913:19:0214:49:2815:26:0215:58:46
Salla Riikonen01:39:0402:45:2304:36:1406:06:2807:30:0508:21:3710:03:3011:21:1212:37:5013:18:4314:49:1915:25:4315:58:48
Marko Hoikka01:31:0402:30:5404:09:1305:36:5807:03:2407:54:4609:46:0811:07:1512:30:2113:16:4414:50:1915:27:3316:03:37
Marcel Nancy01:39:1902:41:2904:26:2006:07:2408:30:0910:16:2213:27:0114:59:2115:37:0516:07:10
Satu Niskavaara01:31:4202:32:5204:23:1606:03:0507:24:0208:15:1410:11:1011:30:0212:48:4913:36:5115:14:2615:51:2016:23:55
Tommi Lahtonen01:31:4702:32:4804:23:1806:03:1207:24:0908:15:2110:11:1311:30:0012:48:1813:36:5015:14:0615:50:5016:23:55
Atso Parkkinen01:55:2403:05:1304:52:3106:22:2707:52:2308:38:1610:57:2412:17:4213:28:5014:02:1515:29:1716:15:5916:55:03
Antti Varis01:28:2902:25:4104:08:2605:41:4007:11:2608:07:1710:16:4211:43:3013:09:5613:50:4915:29:1816:15:5016:55:14
Alexey Klimiin01:25:3202:22:0304:03:1005:37:2407:04:0107:57:1209:54:5311:21:5912:47:4513:34:1815:15:4216:00:1517:00:36
Jari Kiiski01:36:5302:43:4304:44:1106:25:3908:00:0408:55:3611:27:4212:57:1214:23:1915:11:2117:04:5317:53:2518:27:20
Janna Kelahaara01:36:5402:43:4304:44:0906:25:3808:00:0208:55:2411:27:3912:57:0814:23:0415:11:1617:04:5717:53:3018:27:24
Pasi Flinkman01:47:3702:55:2705:01:1106:56:2208:43:1509:41:3612:04:3813:35:4914:55:4615:42:1817:33:1118:18:4418:58:18
Jani Hautasaari01:45:0802:56:5605:07:4907:04:5908:57:0109:58:5112:40:3914:30:5116:18:1417:20:5419:43:2020:35:0221:27:14
Lauri Kolu01:44:4702:59:4505:18:2007:15:3209:24:5210:24:3212:58:5214:47:5016:23:1417:25:4420:13:4221:32:1922:15:52
Mikko Ponsi02:06:2703:27:5406:00:1808:12:4710:31:0511:35:3414:22:5316:46:5518:52:4519:54:0521:44:2722:30:4023:18:42
Mari Maier01:56:3403:15:1205:35:2007:49:0809:41:4110:39:2213:21:0715:04:4116:43:4517:44:1519:42:5120:23:44
Satu Peltola01:45:2002:57:0905:07:5207:05:0808:57:1009:59:0012:40:3514:30:5216:18:1517:21:0419:43:2120:34:53
Pia Tantarimäki02:06:2603:28:0306:00:1808:12:5610:31:0511:35:3514:22:5816:46:5918:53:0019:54:1121:44:34
Seppo Kellokumpu01:32:4802:35:3804:31:5206:08:0607:40:3108:38:2211:04:3912:35:3914:12:2415:01:07
Jeremy Palmer01:23:2802:17:1003:48:4405:11:3106:32:4807:20:5009:08:43
Kari Leimola01:47:3102:55:3005:01:1506:56:3108:43:1309:50:3312:53:03
Seija Henttonen02:07:2303:37:3806:09:2808:21:2210:17:1311:27:4214:22:14
Pasi Antikainen01:56:2403:15:0105:35:1707:36:1209:27:0410:37:43
Juha Tontti01:55:3003:15:4706:20:28
Huoltopisteillä taukoihin käytetty aika
01 Myllykoski02 Murtovaara03 Halmejärvi04 Rumo05 Rautatie06 Maanselkä07 Hanhilampi08 Teerivaara09 Tolhovaara10 Rönkkö11 Kettumäki12 Iso-Pölly
Aleksandar Domazevic00:00:4000:00:4000:01:0000:03:1000:00:4900:17:5700:01:4000:02:3000:00:5000:00:5000:01:0000:00:50
Alexey Klimiin00:03:4900:03:5900:01:2900:05:2000:00:5000:19:4700:02:5000:03:3000:01:2000:03:3000:04:0000:03:00
Anne Kiljunen00:01:4000:01:5000:01:4000:01:5900:01:0000:23:0600:02:3900:03:2000:00:5000:02:1900:02:0000:01:30
Antti Rönkkö00:03:4900:03:5900:02:4000:03:3000:01:0000:20:2700:02:0000:05:0900:01:0000:02:4900:01:5000:01:30
Antti Varis00:02:2000:02:0900:03:2900:03:0000:01:1000:21:5600:03:2000:04:3900:01:2000:04:4400:09:4800:02:10
Atso Parkkinen00:03:3000:02:5000:03:4000:06:1900:00:5000:46:1300:03:3000:04:2900:01:5000:09:0900:09:4800:02:00
Heikki Turunen00:02:4000:00:5900:01:5900:01:3000:00:5900:07:2900:01:4000:01:5000:01:1900:02:0000:01:3000:01:40
Ismo Eskelinen00:00:3000:01:2000:03:3000:02:2900:01:0000:08:2900:01:3900:03:2000:01:1900:02:2000:01:1000:01:20
Jani Hautasaari00:02:5900:03:0000:04:2900:06:4900:01:0000:34:3900:03:4000:06:4900:01:4000:16:2700:03:1000:01:49
Janna Kelahaara00:02:3000:02:5000:03:5000:05:0900:01:0000:46:5200:05:1900:09:3800:01:5000:12:3800:08:4900:01:30
Jari Kiiski00:02:3000:02:5000:03:4900:05:0900:01:0000:46:4200:05:1900:09:2900:01:4000:12:1800:08:5800:01:40
Jeremy Palmer00:00:5000:00:5900:01:0000:02:1000:01:0000:08:2900:01:50
Juha Tontti00:03:2900:06:5800:09:04
Kari Leimola00:03:1900:03:5900:07:3800:09:3800:01:1000:35:3400:08:23
Lasse Härkönen00:00:4000:01:1000:00:3000:03:2000:01:0900:21:5600:00:5000:01:5000:01:1000:02:1000:01:1000:01:09
Lauri Kolu00:04:3900:04:0000:02:1000:05:2900:01:0000:35:3900:05:0900:03:0900:01:5000:11:4800:12:0800:02:00
Marcel Nancy00:02:5900:01:2000:02:3900:02:0000:09:2900:00:4000:02:4000:03:1000:01:30
Mari Maier00:02:3000:03:0900:08:2800:02:1000:01:2000:31:2500:02:1000:06:4800:01:3000:03:1000:01:0000:01:50
Marko Hoikka00:01:1000:02:0000:00:5900:03:3000:00:5000:14:4800:02:0000:05:5900:01:2000:03:2900:01:2000:01:40
Marko Vapa00:00:4000:01:0900:01:1000:03:2000:00:5000:19:3700:02:1000:01:2000:01:4000:03:3900:02:4000:01:40
Mikko Ponsi00:01:3000:03:3900:02:1000:09:0800:01:2000:31:1600:08:5800:10:1800:01:5900:08:5900:05:4900:01:50
Olli Ohtonen00:03:5000:03:4900:03:4900:03:2900:00:4000:20:3700:02:0000:05:1000:00:5000:03:1900:02:1000:01:20
Pasi Antikainen00:02:3200:10:0800:08:3900:03:2000:01:2000:15:57
Pasi Flinkman00:03:1000:03:5900:07:3900:09:3900:01:0000:35:3400:02:3900:03:1900:01:1900:05:4000:04:2000:02:00
Pia Tantarimäki00:01:3900:03:2900:02:2000:09:0900:01:1000:31:0500:08:5900:10:2800:02:0000:08:5800:04:59
Piia Siitonen00:01:1000:01:1000:03:2000:01:4000:01:2000:10:1800:01:3900:01:5000:01:0900:03:4900:01:5900:01:20
Salla Riikonen00:02:2900:01:0000:01:5900:01:3000:00:5000:06:4900:01:1000:01:5000:01:1000:02:2000:01:4000:01:50
Satu Niskavaara00:01:1000:01:3000:03:2000:02:1900:00:5000:18:4700:02:3900:05:1900:01:2000:03:0000:02:3900:01:40
Satu Peltola00:02:4900:02:4900:04:1900:06:4900:01:0000:34:2400:03:5900:06:5800:01:5900:16:0800:03:1000:02:00
Seija Henttonen00:04:4900:05:3900:10:1300:07:2800:01:0000:27:35
Seppo Kellokumpu00:02:4000:03:0000:03:2900:01:5000:00:5000:45:0300:03:2000:05:2000:01:5000:02:49
Tommi Lahtonen00:01:0000:01:3000:03:0900:02:2000:00:5000:19:1700:02:4900:05:1900:01:1900:03:1000:02:2900:02:00
Nopein00:00:3000:00:4000:00:3000:01:3000:00:4000:06:4900:00:5000:01:2000:00:4000:00:5000:01:0000:00:50
Hitain00:04:4900:10:0800:10:1300:09:3900:09:2900:46:5200:08:5900:10:2800:02:0000:16:2700:12:0800:03:00
Keskiaika00:02:2300:02:5400:03:4400:04:2100:01:1700:25:1600:03:2200:04:5900:01:2500:05:4300:03:5700:01:43
Osuusajat
01 Myllykoski02 Murtovaara03 Halmejärvi04 Rumo05 Rautatie06 Maanselkä07 Hanhilampi08 Teerivaara09 Tolhovaara10 Rönkkö11 Kettumäki12 Iso-Pölly13 Maali
Aleksandar Domazevic01:15:3600:48:4201:28:5501:13:3801:15:4800:46:4201:40:2401:10:2901:05:4900:30:2501:09:5900:22:1700:21:16
Alexey Klimiin01:25:3200:56:3101:41:0701:34:1401:26:3700:53:1101:57:4101:27:0601:25:4600:46:3301:41:2400:44:3301:00:21
Anne Kiljunen01:29:3500:54:4101:34:4501:19:5801:16:2700:49:1201:46:2301:09:3801:09:2900:38:3401:23:1700:31:5500:27:15
Antti Rönkkö01:25:3100:56:2101:33:3601:18:4701:20:0800:46:4201:46:2801:11:1901:11:0800:38:3401:23:2600:31:5500:27:46
Antti Varis01:28:2900:57:1201:42:4501:33:1401:29:4600:55:5102:09:2501:26:4801:26:2600:40:5301:38:2900:46:3200:39:24
Atso Parkkinen01:55:2401:09:4901:47:1801:29:5601:29:5600:45:5302:19:0801:20:1801:11:0800:33:2501:27:0200:46:4200:39:04
Heikki Turunen01:39:0501:06:2001:50:4601:30:1501:23:4700:51:2101:41:5901:17:3801:16:3800:41:1301:30:2600:36:3400:32:44
Ismo Eskelinen01:23:5400:54:1101:36:1201:22:0201:21:4700:49:2202:05:0001:20:5701:18:3800:38:5301:20:0700:31:2600:29:15
Jani Hautasaari01:45:0801:11:4802:10:5301:57:1001:52:0201:01:5002:41:4801:50:1201:47:2301:02:4002:22:2600:51:4200:52:12
Janna Kelahaara01:36:5401:06:4902:00:2601:41:2901:34:2400:55:2202:32:1501:29:2901:25:5600:48:1201:53:4100:48:3300:33:54
Jari Kiiski01:36:5301:06:5002:00:2801:41:2801:34:2500:55:3202:32:0601:29:3001:26:0700:48:0201:53:3200:48:3200:33:55
Jeremy Palmer01:23:2800:53:4201:31:3401:22:4701:21:1700:48:0201:47:53
Juha Tontti01:55:3001:20:1703:04:41
Kari Leimola01:47:3101:07:5902:05:4501:55:1601:46:4201:07:2003:02:30
Lasse Härkönen01:15:2900:47:5301:30:4001:19:4701:29:2600:51:5201:47:4201:07:1901:11:4900:35:5401:22:2700:31:3500:26:55
Lauri Kolu01:44:4701:14:5802:18:3501:57:1202:09:2000:59:4002:34:2001:48:5801:35:2401:02:3002:47:5801:18:3700:43:33
Marcel Nancy01:39:1901:02:1001:44:5101:41:0402:22:4501:46:1303:10:3901:32:2000:37:4400:30:05
Mari Maier01:56:3401:18:3802:20:0802:13:4801:52:3300:57:4102:41:4501:43:3401:39:0401:00:3001:58:3600:40:53
Marko Hoikka01:31:0400:59:5001:38:1901:27:4501:26:2600:51:2201:51:2201:21:0701:23:0600:46:2301:33:3500:37:1400:36:04
Marko Vapa01:15:2700:47:5301:29:4001:20:4701:22:5700:47:5301:45:4301:13:0301:49:1300:51:2201:43:4300:42:5300:42:13
Mikko Ponsi02:06:2701:21:2702:32:2402:12:2902:18:1801:04:2902:47:1902:24:0202:05:5001:01:2001:50:2200:46:1300:48:02
Olli Ohtonen01:25:3400:56:2201:32:2101:19:5701:20:1700:46:3201:46:4301:11:0201:11:1900:37:4401:23:5600:32:0500:27:56
Pasi Antikainen01:56:2401:18:3702:20:1602:00:5501:50:5201:10:39
Pasi Flinkman01:47:3701:07:5002:05:4401:55:1101:46:5300:58:2102:23:0201:31:1101:19:5700:46:3201:50:5300:45:3300:39:34
Pia Tantarimäki02:06:2601:21:3702:32:1502:12:3802:18:0901:04:3002:47:2302:24:0102:06:0101:01:1101:50:23
Piia Siitonen01:31:0100:59:5001:37:5001:27:5601:19:2700:45:4301:45:2301:19:1101:13:0900:35:5401:29:0600:38:0400:31:25
Salla Riikonen01:39:0401:06:1901:50:5101:30:1401:23:3700:51:3201:41:5301:17:4201:16:3800:40:5301:30:3600:36:2400:33:05
Satu Niskavaara01:31:4201:01:1001:50:2401:39:4901:20:5700:51:1201:55:5601:18:5201:18:4700:48:0201:37:3500:36:5400:32:35
Satu Peltola01:45:2001:11:4902:10:4301:57:1601:52:0201:01:5002:41:3501:50:1701:47:2301:02:4902:22:1700:51:32
Seija Henttonen02:07:2301:30:1502:31:5002:11:5401:55:5101:10:2902:54:32
Seppo Kellokumpu01:32:4801:02:5001:56:1401:36:1401:32:2500:57:5102:26:1701:31:0001:36:4500:48:43
Tommi Lahtonen01:31:4701:01:0101:50:3001:39:5401:20:5700:51:1201:55:5201:18:4701:18:1800:48:3201:37:1600:36:4400:33:05
Nopein01:15:2700:47:5301:28:5501:13:3801:15:4800:45:4301:40:2401:07:1901:05:4900:30:2501:09:5900:22:1700:21:16
Hitain02:07:2301:30:1503:04:4102:13:4802:22:4501:46:1303:02:3002:24:0202:06:0103:10:3902:47:5801:18:3701:00:21
Keskiaika01:38:3101:05:0301:56:2001:40:1001:37:1800:56:3702:12:0401:28:5901:26:4900:52:0501:42:0700:41:1900:35:43
kilometrinopeudet
01 Myllykoski02 Murtovaara03 Halmejärvi04 Rumo05 Rautatie06 Maanselkä07 Hanhilampi08 Teerivaara09 Tolhovaara10 Rönkkö11 Kettumäki12 Iso-Pölly13 Maali
Aleksandar Domazevic00:06:0600:06:3500:06:4700:06:3100:06:5300:08:4900:09:3400:08:0600:09:0100:11:4200:10:1700:09:4100:06:27
Alexey Klimiin00:06:5400:07:3800:07:4300:08:2000:07:5200:10:0200:11:1200:10:0100:11:4500:17:5400:14:5500:19:2200:18:17
Anne Kiljunen00:07:1300:07:2300:07:1400:07:0500:06:5700:09:1700:10:0800:08:0000:09:3100:14:5000:12:1500:13:5300:08:15
Antti Rönkkö00:06:5400:07:3700:07:0900:06:5800:07:1700:08:4900:10:0800:08:1200:09:4500:14:5000:12:1600:13:5300:08:25
Antti Varis00:07:0800:07:4400:07:5100:08:1500:08:1000:10:3200:12:2000:09:5900:11:5000:15:4300:14:2900:20:1400:11:56
Atso Parkkinen00:09:1800:09:2600:08:1100:07:5800:08:1100:08:3900:13:1500:09:1400:09:4500:12:5100:12:4800:20:1800:11:50
Heikki Turunen00:07:5900:08:5800:08:2700:07:5900:07:3700:09:4100:09:4300:08:5500:10:3000:15:5100:13:1800:15:5400:09:55
Ismo Eskelinen00:06:4600:07:1900:07:2100:07:1600:07:2600:09:1900:11:5400:09:1800:10:4600:14:5700:11:4700:13:4000:08:52
Jani Hautasaari00:08:2900:09:4200:09:5900:10:2200:10:1100:11:4000:15:2500:12:4000:14:4300:24:0600:20:5700:22:2900:15:49
Janna Kelahaara00:07:4900:09:0200:09:1200:08:5900:08:3500:10:2700:14:3000:10:1700:11:4600:18:3200:16:4300:21:0700:10:16
Jari Kiiski00:07:4900:09:0200:09:1200:08:5900:08:3500:10:2900:14:2900:10:1700:11:4800:18:2800:16:4200:21:0600:10:17
Jeremy Palmer00:06:4400:07:1500:06:5900:07:2000:07:2300:09:0400:10:16
Juha Tontti00:09:1900:10:5100:14:06
Kari Leimola00:08:4000:09:1100:09:3600:10:1200:09:4200:12:4200:17:23
Lasse Härkönen00:06:0500:06:2800:06:5500:07:0400:08:0800:09:4700:10:1500:07:4400:09:5000:13:4800:12:0700:13:4400:08:09
Lauri Kolu00:08:2700:10:0800:10:3500:10:2200:11:4500:11:1500:14:4200:12:3100:13:0400:24:0200:24:4200:34:1100:13:12
Marcel Nancy00:08:0100:08:2400:08:0000:08:5700:12:5900:20:0201:13:2000:13:3500:16:2400:09:07
Mari Maier00:09:2400:10:3800:10:4200:11:5000:10:1400:10:5300:15:2400:11:5400:13:3400:23:1600:17:2600:17:47
Marko Hoikka00:07:2100:08:0500:07:3000:07:4600:07:5100:09:4200:10:3600:09:1900:11:2300:17:5000:13:4600:16:1100:10:56
Marko Vapa00:06:0500:06:2800:06:5100:07:0900:07:3200:09:0200:10:0400:08:2400:14:5800:19:4500:15:1500:18:3900:12:48
Mikko Ponsi00:10:1200:11:0000:11:3800:11:4300:12:3400:12:1000:15:5600:16:3300:17:1400:23:3500:16:1400:20:0600:14:33
Olli Ohtonen00:06:5400:07:3700:07:0300:07:0500:07:1800:08:4700:10:1000:08:1000:09:4600:14:3100:12:2100:13:5700:08:28
Pasi Antikainen00:09:2300:10:3700:10:4200:10:4200:10:0500:13:20
Pasi Flinkman00:08:4100:09:1000:09:3600:10:1200:09:4300:11:0100:13:3700:10:2900:10:5700:17:5400:16:1800:19:4800:11:59
Pia Tantarimäki00:10:1200:11:0200:11:3700:11:4400:12:3400:12:1000:15:5600:16:3300:17:1600:23:3200:16:14
Piia Siitonen00:07:2000:08:0500:07:2800:07:4700:07:1300:08:3800:10:0200:09:0600:10:0100:13:4800:13:0600:16:3300:09:31
Salla Riikonen00:07:5900:08:5800:08:2800:07:5900:07:3600:09:4300:09:4200:08:5600:10:3000:15:4300:13:1900:15:5000:10:02
Satu Niskavaara00:07:2400:08:1600:08:2600:08:5000:07:2200:09:4000:11:0200:09:0400:10:4800:18:2800:14:2100:16:0300:09:52
Satu Peltola00:08:3000:09:4200:09:5900:10:2300:10:1100:11:4000:15:2300:12:4100:14:4300:24:1000:20:5500:22:24
Seija Henttonen00:10:1600:12:1200:11:3500:11:4000:10:3200:13:1800:16:37
Seppo Kellokumpu00:07:2900:08:2900:08:5200:08:3100:08:2400:10:5500:13:5600:10:2800:13:1500:18:44
Tommi Lahtonen00:07:2400:08:1500:08:2600:08:5000:07:2200:09:4000:11:0200:09:0300:10:4400:18:4000:14:1800:15:5800:10:02
Nopein00:06:0500:06:2800:06:4700:06:3100:06:5300:08:3800:09:3400:07:4400:09:0100:11:4200:10:1700:09:4100:06:27
Hitain00:10:1600:12:1200:14:0600:11:5000:12:5900:20:0200:17:2300:16:3300:17:1601:13:2000:24:4200:34:1100:18:17
Keskinopeus00:07:5700:08:4700:08:5300:08:5200:08:5100:10:4100:12:3500:10:1400:11:5400:20:0200:15:0100:17:5800:10:50

Linkkejä

http://hazor.iki.fi/2016/vuokatti/
© Tommi Lahtonen ()https://hazor.iki.fi/
2016-08-24 17:15:00