Finlandia-vaellusreitti

reittikartta

Finlandia-trail is the longest (almost 1900 km) Finnish hiking route going from the southern coast of Finland to the northest point of Finland. Trail combines existing trails like UKK-trail, Salpapolku, Kolinpolku, Rajojen reitti and Oravantaival with other paths and roads. Route is based on a plan and result of Suomi päästä päähän -vaellus 2021. This is an unofficial route on public and private land using Everyman's Right

Finlandia-vaellusreitti on epävirallinen Suomen päästä päähän kulkeva vaellusreitti, joka yhdistelee olemassa olevia reittejä kuten UKK-reitti, Salpapolku, Kolinpolku, Rajojen reitti sekä Oravantaival ja muita polkuja. Reitti on lähes 1900 km pitkä ja on Suomen pisin vaellusreitti. Reitti pohjautuu kesällä 2021 tehtyyn vaellukseen. Reitti on paikotellen sama kuin Suomen osuus E10-kaukovaellusreitistä.

Reitistä on saatavilla gps-jälki gpx-muodossa, koko reitti + reitin palvelut kartalla, pelkkä reitti kartalla ja tarkka reittikuvaus (tulossa). Lisäksi kannattaa tutustua kesän 2021 Suomi päästä päähän -vaelluksen vielä keskeneräiseen karttaretkikertomukseen, josta näkee kartalle sijoiteltujen kuvien, videoiden ja äänitallenteiden avulla millaista on missäkin osassa reittiä Suomea. Voit lukea myös sanallisen tarinan päivätilastoineen ja varustekommentteineen. Hyvä lähde on Suomi päästä päähän -vaelluksen reittisuunnitelma, josta löytyy tällä hetkellä paras kuvaus reitistä. Myös äänipäiväkirja kannattaa kuunnella.

Finlandia-vaellusreittiä kehitetään ja parannellaan jatkuvasti. Jos sinulla on korjausehdotuksia, kuten parempi reittiehdotus jollekin pätkälle, voit lähettää ehdotuksia sähköpostilla osoitteeseen hazor@iki.fi. Erityisesti tarkat gps-jäljet ovat toivottuja.

Tulossa

http://hazor.iki.fi/finlandia/
© Tommi Lahtonen ()https://hazor.iki.fi/
2023-11-16 20:12:49