Vantaan maraton 12.10.2008

Neljä viikkoa Jyväskylässä juostun Finlandiamaratonin jälkeen edessä oli osallistuminen Vantaan maratonin yhteydessä järjestetylle SM-maratonille. Tavoitteena oli kunnianhimoinen B-rajan eli 2:50 ajan alittaminen.

Valmistautuminen

Kisaa edeltävät viikot eivät kaikki sujuneet suunnitelmien mukaan. Heti Finlandiamaratonin jälkeinen viikko sujui vielä hyvin lukuunottamatta RC Eemelin 5*400 metrin ylämäkijuoksukilpailua. Vauhti oli ylämäkikisassa täysin kateissa. Lienee pakko laskea maratonin syyksi vaikka jalkojen jökki ei ollut Finlandiamaratonin jälkeen kovin paha.

Seuraavalla viikolla pientä kevyttä lenkkeilyä ja viikon päätteeksi uusi maantievitosen ennätys. Juoksin Tampereen juoksijoiden Rauhiksen viitosella Hemmilän Jarin peesissä aikaan 16:57! Olin täysin yllättänyt ajasta ja siitä kuinka hyvin juoksi kulki. Noh, tämähän lupasi vain erinomaista tulosta Vantaalle. Juhlatunnelmaa hieman latisti sivujuoruna kuultu Hemmilän ja kumppanien kommentti meikäläisen juoksutyylistä: "Vasen jalka pronatoi niin pahasti, että jos lääkäri näkisi niin kieltäisi juoksemisen heti". Seuraavana päivänä juoksin Berliinin maratonin kunniaksi viimeisen pitkän lenkin ennen Vantaata.

Kolmannella viikolla iskivät ongelmat. Maanantaina en tehnyt mitään normaaleista kaupunkiajeluista poikkeavaa mutta lonkkani kiukutteli pahasti. Tiistaina vasen lonkka ja koko vasen yläreisi iskivät niin kipeiksi ja jumiin, että en pystynyt kunnolla kävelemään. Töissä oli pakko turvautua hissiin enkä moista ole tehnyt vuosiin. Hieman aikaa piti selvitellä ennen kuin keksin mikä jalassa on hajalla. Kyseessä oli lonkan bursiitti. Tarkkaan kun muistelin niin tajusin, että samaa vaivaa oli ollut joskus aiemminkin. Tähän asti sitä oli esiintynyt kuitenkin vain tietyn lonkan kohdan kosketusarkuutena mutta nyt vaiva oli äitynyt niin pahaksi, että se heijasteli koko yläreiteen.

Meni pari päivää, että bursiitti hellitti ja kykenin taas kävelemään. Varmistelin tilannetta ja menin seuraavan kerran lenkille vasta lauantaina. Tätä ennen päädyin kuitenkin päätelmään, että vasemman jalkani pronaatio on syypää bursiittiin ja myös vasemman jalkani kantapään sisäreunalla ajoittain esiintyviin kipuihin. Mitään muutakaan syytä en keksinyt kuin jalan olennainen virheasento, joka tietysti vaikuttaa jalan muihin osiin. Marssinpa perjantaina Intersportiin ja teetin itselleni footbalancen tukipohjalliset. Näiden kanssa lähdin lauantaina lenkille. Ensivaikutelma oli, että jalka olisi notkunut selvästi vähemmän sisäänpäin eli pronaatiota olisi vähemmän. Tämä voi olla tietysti myös ihan kuvittelua mutta seuraavien päivien lenkit eivät ainakaan päinvastaista todistaneet. Uusien pohjallisten kanssa oli aivan hyvä juosta. Ainut vika oli, että uudet pohjalliset olivat selvästi paksummat ja painavammat kuin lenkkareiden vanhat.

Maraviikolla ei sitten enää ehtinytkään kuin käydä muutamalla lyhyellä ja reippaalla lenkillä ja tankata kropan aivan äärimmilleen. Olo hiilihydraattiahtamisen jälkeen oli taas aivan kamala ja välillä tuntui että pää äityy kohta särkemään.

Kisaviikonloppu

Kisapaikka oli sen verran kaukana Jyväskylästä, että lähdimme Mjevin, Keemin, Skeeman ja Mythin kanssa Helsinkiin jo lauantaina. Poikkesimme ensimmäiseksi Tikkurilaan hakemaan numerolaput ja varmistamaan osanottomme. Ennakkotiedoista poiketen myös Mythin onnistui jälki-ilmoittautua lauantaina.

Majoituimme Stadionin hostellissa jonne saavuimme sopivasti poliisin valvovan silmän alla. Stadionilla oli lauantaina menossa Suomi - Azerbaidzan jalkapallomaaottelu ja turvatoimet ja meinkin oli sen mukaista.

Yö hostelissa sujui hieman levottomasti. Tyyny oli liian pehmeä, patja oli liian pehmeä ja huoneessa oli aivan liian kuuma. Ilmanvaihto ei tainnut huoneessa toimia juuri ollenkaan. Kaikeksi onneksi koko ryhmämme meni nukkumaan jo iltakymmenen aikaan joten kaikesta sängyssä piehtaroinnista huolimatta lepoakin ehti kertyä.

Herätys oli aamulla 6:50. Pikaisesti vaatteita päälle ja nauttimaan hostelin tarjoamasta aamiaisesta. Mysli, rasvaton jugurtti ja pari paahtoleipää mehulasillisen kera saivat riittää aamutankkaukseksi.

Kisapäiväksi oli luvattu kaunista mutta tuulista keliä. En ollut kuitenkaan varautunut niin lämpimään säähän kuin sitten lopulta oli (12 astetta lämmintä ja aurinkoista, vähän tuulta) vaan olin pakannut mukaani vain pitkähihaisia paitoja. Luotettavaksi todettu haltin hiihtotrikoo sai tälläkin kertaa kunnian toimia maratonasusteena. Paitojen suhteen oli ongelmia muillakin. Keem oli unohtanut kisapaitansa kotiin ja myös vanha tuttuni Jari Sjundeå IF:stä etsiskeli itselleen kisapaitaa intersportin valikoimasta.

Kenkien suhteen ei ollut valinnanvaraa vaan New Balance 550:t olivat taas käytössä. Sen sijaan pohjallisten kohdalla oli tehtävä valinta. Ottaako uudet tukipohjalliset vai käyttääkö riskillä vanhoja joilla oli jo kaksi maratonia juostu? Muistelin kuinka Finlandiamaratonin viimeisellä kierroksella lonkka oli vaivannut... Toisaalta uudet pohjalliset olivat painavat ja jäykät ja muuttaisivat muuten hyväksi todettujen tossujen tuntumaa. Päädyin lopulta kompromissiin ja siirsin kävelykäytössäni olevista vanhoista brooksin tossuista pohjallisen kisakenkiin. Brooksin pohjallisessa on selkeä tuki jalkaholvin kohdalla kun taasen NB:n omassa ei ole minkäänlaista. Päättelin, että jo tämä pienikin tuki riittäisi korjaamaan pahimman virheen askelluksesta ja lonkan vihoittelu pysyisi aisoissa...

Vielä piti laittaa teippaukset kriittisiin paikkoihin. Finlandiamarassa rakot saaneet varpaat saivat nyt leukoplastia ympärilleen. Valkovaseliini on edelleen hankkimatta joten en päässyt vieläkään kokeilemaan sen toimimuutta hiertymien estossa. Geelejä latasin neljä kappaletta sortsien takataskuun ja kolme teippasin ilmastointiteipillä sortsien vyötärönauhaan.

Muukin porukka sai valmistelunsa loppuun ja lähdimme kisapaikalle. Ehdimme paikalle hyvään aikaan sillä saimme autolle vielä parkkipaikankin ihan läheltä. Kisakeskuksessa kulutimme viimeiset hetket katsomossa istuen ja ihmetellen. Muut kaatoivat vielä housunsa ja sukkansa täyteen talkkia.

Kisan kulku

Lähtöpaikalla oli tiivis tunnelma ja jäimme Keemin kanssa vähän taaemmas. Ihan eturiviin ei kuitenkaan ollut mitään asiaa juoksuvauhdin puolesta. Lähtölaukaus pamahti ihan ilman varoituksia tai juhlapuheita. Sitten mentiin!

Pienen ohittelun jälkeen päästiin Keemin kanssa omaan tai oikeastaan Keemin ;) vauhtiin. Ensimmäisen kilometrin jälkeen osa vähän hiljensi tahtia ja ohittelimme porukkaan. Vauhti oli lupaavan vauhdikasta hieman alle 4min/km. Reitti oli valitettavan mutkainen ja mäkeäkin piisasi enemmän mitä olisi mainostuksen perusteella kuvitellut. Ei todellakaan ollut niin nopea reitti kuin Finlandiamaratonilla. Juomapisteillä oli samoja vaikeuksia kuin edelliselläkin maratonilla. En mitenkään osaa juoda muovimukista näin nopeassa vauhdissa. Puolet juomasta menee ohi suun ja puolet väärään kurkkuun. Mahaan asti päätyy vain murto-osa tarvittavasta määrästä. Ensimmäinen kierros meni melko tasaista tahtia pienessä ryhmässä aikaan 41:39.

Monesta muusta kisasta poiketen Keem kulki etummaisena eikä meikäläisen peesissä! Ryhmämme veturin tahti hyytyi toisen kierroksen puolivälissä ja Keem siirtyi veturiksi. Juoksu kulki vielä ihan mukavasti muuten mutta kierroksen loppupuolelle 18km tienoilla pohkeet alkoivat ilmoitella olemassaolostaan. Tämä oli selvästi huono merkki koska niiden ei pitäisi oireilla vielä näin aikaisessa vaiheessa. Tässä vaiheessa tiesin jo, että loppumatkasta tulee vaikea... Puolimatkaan saavuimme huippuajassa 1:23:43. Tällä vauhdilla 2:50 alitus olisi selvää soijaa ja jopa 2:47 olisi saavutettavissa.

Kolmannella kierroksella jouduin jo tekemään töitä. Pohkeet jökkiintyivät hissukseen aina vaan enemmän ja enemmän ja jalkojen pitäminen liikkeessä vaati koko ajan enemmän tahdonvoimaa. Kun jäljellä oli enää kolmanneksen verran matkaa ohitimme kierroksella hitaammin aloittaneen Patrikin. Heti tämän jälkeen seuraavalla juottopaikalla jäin Keemin peesistä muutaman metrin. Tämä oli selvää lopun alkua. En kyennyt kiristämään muutaman metrin eroa kiinni vaan hitaasti ja varmasti ero alkoi kasvaa. Jökkikoivista ei saanut enää tarpeellista vauhtia irti vaikka muuten olisi voimia riittänytkin. Askel näytti painavan muillakin sillä vaikka Keem karkasi niin sain silti edellämeneviä juoksijoita kiinni. Kolmas kierros oli tähän mennessä hitain vaikka ei paljoa hitaampi kuin edellinen. Väliaika oli 2:06:40.

Viimeiselle kierrokselle pääsin parin muun juoksijan kanssa samassa ryhmässä mutta jouduin itse veturiksi. Keemin selkä keikkui sadan metrin päässä edessä ja vaikka kaikkeni tein niin en pystynyt lisäämään vauhtia. Juokseminen oli tuskaisen vaikeaa. Seitsemisen kilometriä ennen maalia jouduin ensin naisten kisassa kakkoseksi juosseen Sanna Kullbergin ohittamaksi. Yritin roikkua peesissä mutta siihen ei ollut mitään oikeita mahdollisuuksia. Kauaa ei mennyt kun takaa tuli myös Mira Tuominen. Kilometrin verran jaksoin Miran peesissä mutta sitten Mirakin karkasi.

Neljä kilometriä ennen maalia katsoin kellosta, että aikaa on mennyt jo yli 2:35. Ei enää mitään mahdollisuuksia 2:50 ajan alittamiseen koska en mitenkään pystyisi alle neljän minuutin kilometreihin. Olin koko kisan ajan nauttinut geelejä joka toisella juottopisteellä. Nyt jätin viimeisellä geelin ottamatta ja luotin pelkän dexalin voimaan. Energiat olivat miehestä jo vähissä mutta vähyys tuntui lähinnä käsissä ja kasvoissa, jotka hissukseen puutuivat tunnottomiksi. Jaloissa ei ollut voimien puolesta varsinaisia ongelmia vaan pohkeiden jumiutuminen teki mahdottomaksi juosta nopeammin. Loppusuoralla saavutin vielä yhtä juoksijaa mutta tullessani rinnalle häneltä löytyi vielä yksi lisävaihde enkä itse pystynyt mitenkään enää lisäämään vauhtia. Maaliin saavuin lopulta ajassa 2:52:25.

Maalissa sain kuulla, että ei Keeminkään viimeinen kierros ollut aivan edellisten tahtiin kulkenut. Harmittavasti 2:50 alitus jäi Keemiltä muutaman sekunnin päähän. Silti onnittelut mahtavasta juoksusta. Ei jäänyt mitään jossiteltavaa siitä kumpi oli tänään parempi! :)

Omat jalkani olivat niin jökissä, että en moista ollut kokenut muutamaan vuoteen. Edellisvuonna Finlandiamaratonin loppumatkalla koettu jumikin oli erilaista eikä vaivannut juoksun jälkeen näin pahasti. Nestettä upposi mutta ruoka ei maistunut. Ruisleipää en saanut alas mutta vettä ja mehua meni samantien ainakin kuusi mukillista. Vessaan olikin asiaa vasta Riihimäen ABC:lla monen tunnin kuluttua joten nestehukkaa oli reilusti. Kisan keskisykkeeksi tuli lopulta 158 eli vain neljä pykälää korkeampi kuin Finlandiamaratonilla.

Onnittelut samassa reisuporukassa reissussa olleille Skeemalle (3:31) ja Mythille (3:43), jotka molemmat juoksivat mahtavat debyyttimaratonit. Näistä kavereista kuullaan vielä! Onnittelut myös Mjeville (3:05), joka teki mahtavan suorituksen parantamalla lähes vartin vanhaa ennätystään

Pohdintaa

Loppuaika 2:52:25 oli selkeä uusi ennätys mutta ei aivan sitä mitä lähdin tavoittelemaan tai mitä alkumatkan vauhti olisi ennakoinut. Tasaisella vauhdilla olisi pitänyt päästä selvästi alle 2:50. Kuukausi aikaisemmin juostu edellinen viisi minuuttia heikompi ennätys tuli paljon helpommalla juoksulla. Jalat kestivät edellisen kisan huomattavasti paremmin. Kilometrinopeudessa eroa on vain seitsemän sekuntia (4:05 vs 4:12). Onko tämä jo niin suuri ero, että voi olettaa sen takia pohkeiden jökkiintyneen näin pahasti? Vai vaikuttiko edellisviikolla iskenyt bursiitti ja sen takia tullut viiden päivän tauko näin paljon jalkojen sietokykyyn? Vai onko kuukauden toipuminen edellisestä maratonista todellakin liian lyhyt aika? Tätä en oikein usko koska kuitenkin pystyin juoksemaan ennätyksen viitosella jo kaksi viikkoa edellisen maratonin jälkeen. Entä mikä merkitys on ollut nestehukalla? Finlandiamaratonilla oli parin asteen verran viileämpi keli eikä sen jälkeen ollut niin mahdoton jano kuin nyt Vantaan kisan jälkeen. Pitääkö seuraavaan kisaan tuoda omat juomapullot jotta juominen onnistuu paremmin? Finlandiamaralla esiintynyttä lonkkakipua ei tällä kertaa ollut vaivana joten pohjallisten valinta lienee ollut hyvä. Vasen takareisi oli kipeä jo ennen kisaa mutta ei varsinaisesti mitenkään haitannut juoksua. Nyt kisan jälkeen reisi on taas vähän aiempaa kipeämpi.

Vantaa vs Finlandia
KilometriVantaa nopeusFinlandia nopeusVantaa sykeFinlandia syke
103:5403:47146150
203:5403:49159158
303:5504:03159155
404:0004:03157154
503:4904:20157150
603:5204:16158151
704:0004:09159153
803:5504:05159156
903:5003:56162157
1003:5304:02162158
1103:5904:03163158
1203:5604:04164159
1303:5504:06162157
1404:0004:00161158
1504:0304:07159155
1603:5104:05160157
1703:5904:08161156
1804:0404:01159157
1903:5704:11158155
2003:5404:12159154
2104:0204:13159155
2204:0204:14160155
2303:5904:15160153
2403:5704:13160156
2504:0504:16159155
2603:5504:14160154
2703:5504:12159156
2804:0804:17158155
2904:0304:22158154
3004:0004:20159150
3104:0704:21158152
3204:1304:23158153
3304:1904:09158155
3404:1504:23157156
3504:1104:20156155
3604:2204:20155155
3704:1004:21153155
3804:1604:25153156
3904:1404:27156152
4004:3004:36152150
4104:2104:30154152
4204:2004:12158158
4304:0703:51164162

Treeniohjelma

Treeniohjelma on sama mikä Finlandia marathonin treeniohjelma + Finlandian ja Vantaan maratonien välisenä aikana seuraavat:

09-13Maantiejuoksu 154 165 2624 02:57 42.2 04:12 Finlandiamaralla uusi enkka ja uran helpoin maraton. Vähän vauhti hidastui jälkimmäisellä puoliskolla kun en viitsinyt roikkua ohi menneiden peesissä ja keemistäkään ei ollut tasaisen tahdin vetäjäksi. Pohkeet perinteiseen tapaan jökissä juoksun viimeisellä kolmanneksella mutta aivan hyvin kykeni vielä juoksemaan. Loppuvitosella löysäsin selvästi paitsi viimeinen kilsa mjevin kirittäessä vähän reippaammin.
09-14Maantiepyöräily 01:58 43.1 02:44 Vähän verryttelemässä marajökkisiä pohkeita
09-14Kävely 0:26 1.8 14:39 Pieni kävelykeikka pyöräilyn välissä Nyrölän hienolle laavulle. Paikka on hauskassa matalassa saaressa jonne pitää mennä lautalla ja lauttaa pitää liikuttaa köyden avulla. Kyllä on pohkeet puuta...
09-15Maastojuoksu 125 168 679 01:05 10.4 06:18 Mjevin kanssa laajavuoren maastoissa. Puuta on pohkeissa mutta kyllä niillä silti juoksee.
09-17Maastojuoksu 139 180 779 01:02 10.3 06:02 Mjevin kanssa polttelemassa karstoja koneesta ja hakemassa uutta jökkiä pohkeisiin. Karstat paloi ja jökkiäkin löytyi lisää. Vauhti on vähän kateissa mutta melko hyvin jaksoi jyrkkiä pätkiä vääntää. Loivemmissa ei pysynyt mjevin vauhdissa mukana. Ehkä se tästä
09-18Maantiepyöräily 00:43 16.7 02:36 Päivän ajelut töihin ja suunnistamaan.
09-18Suunnistus 138 162 471 00:38 4.5 08:37 Helpot rastit mutta vauhtia ei oikein miehestä irronnut. Tietty piti se pakollinen pummikin tehdä ja aika pahakin vielä. Yhdeltä rastilta en löytänyt leimasintakaan. Viimeisellä rastilla vielä kusitauko ja huurtuneiden rillien putsaus. Hyvä etten mennyt A-radalle. kuljettu: 5.70km
09-19Maantiepyöräily 00:43 13.7 03:10 Ajelut.
09-20Maantiepyöräily 02:34 52.3 02:56 Kaunis päivä niin piti vähän ulkoilla ja samalla varmistaa, että keemin cup-mestaruutta ei estä enää mikään. Nälkömäen laavulta oli mahtavat maisemat. Hangasjärven laavullakin ois voinu olla hienoa jollei paikkaa olisi pilannut iso ryhmä amiskaasarinnysvääjiä silmät ristissä ja pullot kourassa. Kokonaisuuden kruunasi nuotiopaikan viereen parkkeerattu valtava citymaasturi, jonka stereoista soi poppi hanat kaakossa. Tuli koluttua jyvässeudun pahimmat mäet pariinkin kertaan. Näyttää nousumetrejäkin tulleen ihan vuoristoihin verrattava määrä eli yli 900m. Mitattu kunnon gps:llä, ei forella.
09-21Maantiejuoksu 140 176 190 00:15 2.2 07:09 Vähän verryttelyjä. Sykkeet ei voi pitää paikkaansa tai sitten voivat...
09-21Maantiejuoksu 163 180 129 00:08 1.8 04:22 5*400m ylämäkijuoksu. Ihan poskelleenhan tää meni. Ei kyennyt ollenkaan rutistamaan minkäännäköistä vauhtia irti. Keem oli ylivoimainen ja Skeema ja Kiptookin nöyryyttivät pari kertaa. En meinannut pysyä perässä edes alun tasaisella. Pumppu löi starttiviivalla ja juoksujen välissä korkeammalla kuin ikinä eikä voi ymmärtää minkä takia. Keskiviikon vetoreenillä vetojen välissä juostessa syke oli sama kuin nyt penkillä istuessa! Ei oikein tunnu flunssaiseltakaan eikä liene ylikuntoakaan. Edellisyö tuli kyllä nukuttua erittäin huonosti. Vedot: 1:34/165/180, 1:35/167/178, 1:35/165/176, 1:42/162/173, 1:36/166/175.
09-21Maantiejuoksu 133 157 151 00:30 3.9 07:48 Lyhyt palauttelulenkki. Matkalla pari pyrähdystä lepen kannustajana. Nyt syke näyttää jo melkein normaalilta!? Mukaan aikaan ja matkaan on lisätty vetojen väliset palauttelut ja hölkyttelyt arviolta
09-21Maantiejuoksu 129 182 497 00:45 8.4 05:25 Mjevin kanssa lyhyt lenkki komeassa ilta-auringossa. Ei enää mitään havaintoa aamupäivän ongelmista?! auttoikohan autossa otetut tirsat. Ei tajua. Olinkohan vaan vielä aivan liian unessa aamupäivällä...
09-22Maantiepyöräily 00:37 11.0 03:23 Päivän ajelut. Jotain on pielessä kun ei saa kunnolla nukuttua. Oiskohan sittenkin ylikunto vai iskeekö maran rasitukset vasta nyt...
09-23Maantiejuoksu 137 162 772 01:03 12.9 04:55 Piti tehdä kova reeni mutta kun ei jaksanu niin ihan vain reipas. Ihan mukavasti kulkee vaikkakin puuskuttaa normaalia matalammilla sykkeillä.
09-24Maantiejuoksu 127 148 709 01:06 12.1 05:27 kevyt lenkki. juoksutekniikka on täysin hajalla, kuralla ja hukassa. Mikä ihme tän sotkee?
09-25Maantiepyöräily 00:35 12.2 02:55 Ajelut töihin ja suunnistamaan
09-25Suunnistus 134 166 803 01:08 5.7 12:04 Viimeiset kuntorastit Kuokkalassa. Kaikki kuokkalan mettäpätkät ja kivikot piti kiertää. Se perinteinen megapummikin tuli. Loppumatkasta jo liian hämärää, että ois nähny karttaa kunnolla. Piti yhtä tyttöä neuvoa aivan radan lopussa. Vähän väsynyttä on meno mutta sai sentään pari reippaampaa pätkää juostua. matka: 7.69km
09-26Maantiepyöräily 00:44 14.0 03:08 Ajelut. Korvat on vähän lukossa. Mahtaako enteillä lenssua :-(
09-27Maantiejuoksu 127 163 301 00:28 4.6 06:07 Alkuverryttelyä ja reittikatselmointia. Vauhtiin nähden vähän liian korkeat sykkeet.
09-27Maantiejuoksu 176 182 290 00:16 5.0 03:23 ekaa kertaa R5:ssa. Heti startista se mitä koneesta irti lähti ja siitä huolimatta Hemmilä ja Keem pysyivät mukana ja Hemmilä jopa siirtyi vetojuhdaksi. Eka kilometri 3:16! Vauhtia oli ainakin tarpeeksi mutta ei Keem minnekkään pudonnut. Ei auttanut kuin vääntää Hemmilän kanssa kärjessä. Lopulta puolimatkan jälkeen Keemin kone hyytyi mutta oma vielä pysyi Hemmilän peesissä. Viimeisellä kilometrillä oli pakko taipua ja antaa Hemmilän karata muutaman sekunnin verran. Juoksun vauhti ja oma jaksaminen yllättivät aivan totaalisesti. Edellisviikonlopun fiaskon jälkeen ei osannut tätä odottaa eikä aamun fiiliskään mitään ihmeitä luvannut. Syke ennen starttia oli sentään 20 pykälää matalampi kuin ylämäkijuoksussa. Viimeiset pari km tuli rynnittyä yli 180 keskisykkeellä! Vasen takareisi kipeytyi taas ja tuli haukkuja juoksutekniikastakin :-I
09-27Maantiejuoksu 125 136 303 00:29 4.8 06:08 Palauttelua Kiptoon, Keemin ja muutaman tajutin kanssa.
09-28Maastojuoksu 132 161 2037 02:36 26.4 05:55 Maraviimeistelyä ja Berliinifanitusta maastogennadilla. Juoksin vanhaa maakuntauraa Jyväskylästä etelään kunnes edessä olisi ollut reitin kadonnut/uusittava osuus. Alunperin piti kiertää nälkömäen kautta mutta päätin kuitenkin juosta suorempaa reittiä mökille joten gennadi jäi vähän vajaaksi. Korvasin lyhyyttä juoksemalla viimeisen puoli tuntia reippaasti. Matkaa ei hirveästi kertynyt kun piti märimpien polkupätkien kohdalla vähän pomppia ja hidastella. Komea syyskeli vaikkakin märkä maasto. Syke on foresta ja muut tiedot oikeesta gps:stä. Nousua piisasi!
09-29Maantiepyöräily 00:33 10.5 03:09 Vasen lonkka on hajalla :-\
10-03Maantiepyöräily 00:46 14.7 03:09 Ajelut joiden tuloksena nyt on footbalancen pohjalliset. Saas nähdä joko näiden avulla irtoais sm-kulta... Esterikin moikkas matkalla
10-03Maantiejuoksu 129 155 763 01:09 13.0 05:22 Mjevin kanssa lenkillä. vanhoissa ds trainereissa oli nyt uudet footbalancen pohjalliset. Iha hyvältä tuntuivat. Pitää kokeilla myöhemmin kisatossuissa ja kovemmassa vauhdissa. Ehkä tästä vielä vantaalle toivutaan!
10-04Kävely 05:36 23.6 05:36 Vähän päiväretkeilyä, valokuvausta ja uusien polkujen etsimistä retkeilykurssin loppuvaellusta varten. Löytyihän niitä polkuja ja myös yksi nuotiopaikka ja kota! Välillä pitä rämpiä ihan kunnollisessa jorpakossakin.
10-05Maantiejuoksu 131 158 795 01:10 14.8 04:44 Mjevin kera vähän irrottelemassa karstoja koneesta. Neljä kertaa 1,66km veto suuripiirtein maravauhdilla. Ihan kohtuullisesti kulkee eikä uudet pohjallisetkaan haitanneet menoa. Kai se on niiden kanssa maralle lähdettävä...
10-06Maantiejuoksu 125 138 418 00:40 7.6 05:20 Vähä verryttelemässä koipia
10-08Maantiejuoksu 127 147 493 00:35 6.6 05:22 vähä kankeeta oli mutta vetriintyi sitten loppuvaiheessa.
10-09Maantiepyöräily 00:33 10.7 03:05 ajelut, matkalta mukaan salomonin speed cross 2 -lenkkarit ja keltainen huomiopaita.
10-10Maantiejuoksu 136 148 627 00:40 8.4 04:51 mjevin kanssa maraviimeistely vähä reippaammalla lenkillä. Lieneekö mies ylitankattu kun pumppukin löi vähä liikoja loppulenkistä ja munuaiset meinas haljeta. Kunhan ei vaan ole lentsu...

Kai se on jossain vaiheessa uskottava, että maratonia ei pääsee lujempaa ilman oikeaa juoksuharjoittelua. Saa nähdä onko uskomisen aika ensi vuonna vai ei ;-) Pakko on myös todeta, että MTV3:n uutisten loppukevennyspätkä Vaarojen maratonilta näyttää paljon kiinnostavammalta kisalta kuin tylsän tappavat asfalttimarat.

Aikaisempia maratoneja

Linkkejä

http://hazor.iki.fi/2008/vantaan_maraton/
© Tommi Lahtonen ()<https://hazor.iki.fi/>
2014-08-06 13:37:30