Jyväskylä - Pielavesi (1.7.2000)

Päivämatka

Mistä Jyväskylä
Mihin Pielavesi
Millä Polkupyörä
Ajoaika 6h 41min
Aika 8h 50min
Matka 160 km
Keskinopeus 23.8 km/h

Matka Jyväskylästä kohti Jäämerta ja Huippuvuoria alkoi aikaisin aamulla 1.7.2000. Ensimmäisen päivän etappina oli matka Jyväskylästä Pielavedelle Samin ja Airan mökille. Sää oli mitä mainioin. Aurinko paistoi ja lämmintä piisasi. Matkaan oli kiva lähteä :)

Valmiina lähtöön
Konnevesi
Ruokapaikka Konnevedellä
Kanava matkan varrelta
Minä yöpymisaittani edessä Samin ja Airan mökillä

Alkumatkalla ei tapahtunut juurikaan mitään ihmeellistä. Sai ajella vielä aivan tutuissa maisemissa. Ensimmäinen varsinainen pysähdys oli suunniteltu Konnevedelle.

Konnevesi

Konnevedellä piti hieman pyöräillä edes takaisin, koska en ollut kyseisessä kylässä koskaan ennen käynyt. Päädyinkin sitte lopulta paikallisten terassillaistujien ihmeteltäväksi ainoan löytämäni ravintolan eteen. Ei tainnut retkipyöräilijä olla ihan tavallinen näky Konnevedellä ainakin jos paikallisten ilmeitä katseli :) No, ravintolasta tilasin komean pasta-annoksen ja pääsin nauttimaan sitä terassille paikallisten seuraan. Siinä ruokatauko menikin rattoisasti juttuja kuunnellessa ja kysymyksiin vastaillessa. Sainpa maistaa juuri savustettuja muikkujakin, kun eräs isäntä saapui muikkusäkillisen kanssa paikalle. Olivat erittäin hyviä :)

Konnevedeltä jatkoin matkaani kohti pohjoista. Ajelin yhden nätin kanavan poikki ja pysähdyinkin hetkeksi pällistelemään. Noin muuten matkalla ei tullut vastaan mitään ihmeellistä. Vesannossa poikkeisin paikalliseen kauppaan ostamaan hieman välipalaa. Siinä kaupan edustalla syödessäni sain tehdä tuttavuutta myös paikallisen väestön kanssa. Paikallinen edustus ei ollut ehkä niitä parhaita kappaleita ainakaan vanhan viinan tuoksusta päätellen.

Vesannosta seuraava kohde olikin Keitele jossa en vaivautunut pysähtelemään, koska matkaa majapaikkaani ei ollut enää paljon. Iltasella saavuinkin Samin ja Airan mökille Nilakka-järven rannalle. Ensimmäinen etappi oli suoritettu!

Suuret kiitokset Samille ja Airalle kestityksestä, savusaunasta ja majapaikasta.

http://www.iki.fi/hazor/svalbard2000/paiva1.shtml
© Tommi Lahtonen ()<URL: http://www.iki.fi/hazor/>
2018-09- 4T11:03:57Z