Oulu - Tornio (3.7.2000)

Päivämatka

Mistä Oulu
Mihin Tornio
Ajoaika 6h 23min
Aika 8h 30min
Matka 141 km
Keskinopeus 22.1 km/h

Kolmas matkapäivä alkoi pyörän korjaamisella. Etulaukun pidike oli lohjennut pyörän kaatuessa joten se piti ensimmäisenä liimata superliimalla kasaan. Seuraavaksi piti metsästää kunnollinen pyöräliike, että saisin pyörään uudet polkimet. Onneksi pyörä suvala oli kohtuullisen lähellä. Hyllystä löytyi samantien sopivat ja kestävämmät lukkopolkimet, jotka pistettiin liikkeessä samantien pyörään kiinni. Matka saattoi taas jatkua.

Ensimmäinen kohde oli Haukipudas, jossa pysähdyin tavalliseen tapaan tankkaamaan. Retkipyöräilijä näyttää selvästi herättävän ihmisissä ihmetystä ja tälläkin kertaa pääsin jutustelemaan paikallisten kanssa. Sain jopa joitakin hyviä vinkkejä matkan varrelta löytyvistä nähtävyyksistä.

Koko matka Oulusta kohti Torniota oli silkkaa lepoa edelliseen päivään verrattuna. Mitään savolaismäkiin verrattavaa ei tullut vastaan vaan maasto oli pikemminkin ylitylsää polkemista suomaiseman keskellä. Pientä piristystä matkantekoon tuli Kemissa jossa piti hieman sompailla pitkin pyöräteitä, koska polkupyörällä ei saa ajaa moottoritiellä. Pyörätiet ovat useimmiten pyöräretkeilijän kirous. Niistä ei koskaan ota selvää minne ne ovat menossa.

Saavuin lopulta Tornioon ja löysin jopa majapaikkaani Merin luokse. Kiitokset Merille ja hänen äidilleen ja veljelleen kestityksestä ja juttuseurasta :)

Poseeraan Torniossa Yösijani

http://www.iki.fi/hazor/svalbard2000/paiva3.shtml
© Tommi Lahtonen ()<URL: http://www.iki.fi/hazor/>
2018-09- 4T11:03:57Z