Kolari - Hetta (5.7.2000)

Päivämatka

MistäKolari
MihinHetta
Ajoaika7h 31min
Aika 9h
Matka155 km
Keskinopeus20.3 km/h
Riitan majatalo Kolarissa

Jälleen kerran lähdin aamulla reippaasti liikkeelle. Tämän päivän päämääränä olisi Hetta. Kovinkaan pitkään ei minun tarvinnut ajella itsekseni, kun yhytin taukopaikalta samaan suuntaan matkaavan pariskunnan. Ensimmäistä ja viimeistä kertaa koko pyöräretkeni aikana sain vetoapua! Pariskunta oli matkalla hieman Muoniosta pohjoiseen sijaitsevalle tuttaviensa mökille. Ajelimme ja turinoimme siis pitkän pätkän samaa matkaa.

Pariskunnan kääntyessä omalle reitilleen sain taas jatkaa matkaani omaan tahtiini. Jossain vaiheessa matkaa vastaan tuli toinen retkipyöräilijä. Tällä kertaa saksalainen, joka oli jo kotimatkalla pois lapista. Hän oli tullut Altan suunnasta ja oli aikeissa siirtyä Ruotsin puolelle heti, kun suinkin järkevää. Miekkosen mielestä Suomessa polkeminen ei ollut mielenkiintoista.

Palojoensuun kohdalla käännyin kohti Enontekiön Hettaa jossa seuraava majapaikkani oli. Menin yöpymään edelliskesäiseltä tandem-reissulta tutuksi tulleen Katariinan luokse. Sain nukkua ylhäisessä yksinäisyydessäni piharakennuksessa. Reissun parhaat löylyt sain komeassa kelomökissä olleessa saunassa. Muutenkin kestitys oli ensiluokkainen. Suuret kiitokset Katariinalle! :)

Bongaa tyttö kuvasta Majapaikkani Hetassa

http://www.iki.fi/hazor/svalbard2000/paiva5.shtml
© Tommi Lahtonen ()<URL: http://www.iki.fi/hazor/>
2018-09- 4T11:03:57Z